7 Nov 2013

DTX COMPLEX
Satu produk berevolusi unik yang mengandungi ekstrak biji benih pokok susu tisel(mengandungi 80% silymarin) yang menyokong keupayaan badan bagi menghasilkan protin bagi membantu dalam penjanaan semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)


Fungsi Hati:

1. Rembesan hempedu
  • Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak kerana ia berfungsi apabila ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak seperti vitamin A,D,E,F,K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga dapat menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A.
2. Bertindak sebagai detoksifikasi
  • Metabolisma protin dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan amonia yang didektosifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protin. Untuk didetoksifikasikan amonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa-sisa metabolik, racun serangga, dadah, alcohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga perlu mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.
3. Mengawal paras gula dalam darah
  • Dengan menukarkan tiroksina - hormon tiroid, ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukarkan kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin, dan insulin.

4.Penting dalam Metabolisma Lemak
  • Penting didalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospholipid dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.


Bilangan Saiz Setiap Botol
90 biji dalam 1 botol
Jadual Makan
Makan 3 biji sehari. Keberkesanan akan dapat dilihat selepas 3 minggu
Tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan ibu mengandung
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

NAMA : Diyana Isa
SHAKLEE ID : 962568
EMAIL : rizNINA1014@gmail.com
PHONE/ MESSAGE/ WHATSAPP : 019-2212976
 >Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015