8 Nov 2013

Garlic


Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. * Tidak semua tablet Garlic di pasaran mengandungi Allicin Aktif.
Kajian menunjukkan bahawa bawang putih menggalakkan kesihatan kardiovaskular dengan membantu untuk mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol apabila digunakan sebagai sebahagian daripada diet rendah lemak dan kolesterol.
 • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan paras kolesterol *
 • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular *
 • Membantu mengekalkan tahap kesihatan mikroorganisma berfaedah *
 • Formula unik Shaklee yang dipatenkan
 • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan sifat antioksidan spermin dan rosemary * dapat mengurangkan bau garlic yang kuat.
Manfaat Utama

1.Mengandungi Spearmint
 • Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.
2. Antibiotik yang Selamat dan Semulajadi
 • Ia merupakan antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
3. Menghalang alergi
 • Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selesama, hepatitis.
4. Mempertingkatkan sistem penghadaman
 •  Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. Pylori dan menghalang penyakit ulser gastrik.
 • Merendahkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2 - 4 tablet garlic sehari boleh menurunkan sehingga 8 point darah tinggi.
 • Detoks - Garlic mampu mengeluarkan raksa / merkuri dari tubuh dengan pantas. Raksa / merkuri, plumbum, dan kadmium, adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah tinggi. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari musnah akibat logam dan menghalang kerosakan hati disebabkan oleh bahan kimia.
 • Menurunkan kolestrol - Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid, dan kelikatan darah, mengurangkan blood clot, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
 • Mencegah Kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan radikal bebas yang boleh menyebabkan kanser.
 • Menstabilkan Glokus - Menolog menstabilkan glukos di dalam tubuh.
Kajian Saintifik dan Klinikal di Publish di Journal
Silagy C,Neil A. Garlic as a lipid lowering agent - a meta analysis. Journal of the Royal College of Physicians London. 1996; 30:329-334.

Bilangan Saiz Setiap Botol
60 biji dalam 1 botol
Jadual Makan
Untuk memelihara kesihatan - 2 biji sehari selepas makan
Untuk radang dan allergik - 1 biji 2 kali sehari.
Untuk kanser, darah tinggi dan hyperlipidemia - 2 - 3 kali sehari, 2 tablet setiap kali
Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih, bersamaan dengan 1 ulas garlic yang segar.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:Name : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : riznina1014@gmail.com
Phone/Message/Whatsapp : 019-2212976


Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015