5 Nov 2013

Meal Shakes
Anak anda mengalami masalah susah makan?
Cerewet dalam pemilihan makanan?
Buntu mencari menu makanan anak?
Meal Shakes dari Shaklee dapat membantu anda!
Perbezaan Shaklee :

Meal shakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayar-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.

Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga peringkat dewasa. 

Jika mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes adalah pilihan bijak kerana ia dihasilkan untuk semua golongan usia.
Manfaat Utama :
  • Nutrisi lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh badan kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin ( tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.
  • Anti-Oksida - Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang meruoakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan daripada perut dan usus.

Setiap hidangan yang dicadangkan membekalkan 35% nutrisi harian yang diperlukan dengan 23 vitamin dan mineral asas. Sumber nutrisi yang kaya dengan fiber dan protein. Malah hanya mepunyai 240 kalori sahaja untuk setiap hidangan  apabila diambil bersama susu rendah lemak. Ia juga kaya dengan kalsium dan mempunyai nilai GI (Glycemic Index) yang rendah. Amat sesuai untuk pesakit diebetes.


Cara menggunakan  cara bancuhan
Campurkan 2 sudu besar Meal Shakes Shaklee bersama Energy Soy Protein (ESP) atau Performance Drink, atau diminum begitu sahaja.
Sesuai juga dicampurkan dengan susu dan buah-buahan untuk menjadi milkshakes buah-buahan.
Untuk bayi yang susah makan, boleh dicampurkan satu sudu kecil di dalam susu botol.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

NAMA : Diyana Isa
SHAKLEE ID : 962568
EMAIL : riznina1014@gmail.com
PHONE/ MESSAGE/ WHATSAPP : 019-2212976


Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015