7 Nov 2013

Nutriferon


Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954 buat julung kalinya menemui Interferon selepas membuat kajian selama 40 tahun. Ia diekstrak dengan 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun, dan biji Plantago.

Manfaat Utama

1. Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari
 • Ianya adalah merupakan satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Ia mampu meransang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh, T-Cells, B-Cells dan Makrofag.
2. Melawan Kanser & Tumor
 • Ia mengandungi polisakarida yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Ia juga dapat mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
3.Melindungi dari influenza
 • Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, alergi, inflamasi dan influenza.
4. Meringankan Stres & Kelesuan
 • Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stres, kelesuan, dan gaya hidup yang sibuk.
5.Melambatkan Penuaan
 • Ia merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.
6.Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C
 • Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminumumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C.
7.Mempertingkatkan Menopaus
 • Hypertensi, tahap kolesterol tinggi, kitaran haid, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
8.Mempertingkatkan PMS
 • Secara klinikal telah terbukti keberkesanan Nutriferon ini dalam mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


Disokong oleh 4 kajian klinikal
Kajian telah menunjukkan manfaat perlindungan yang luar biasa kesihatan dan imun campuran proprietari NutriFeron empat ekstrak tumbuhan *
Human Clinical Studies
 1. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women. Am J Chin Med. 2004; 32(5):755-770.
 2. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr; 10(2):397-399.
 3. Kaji K, Yoshida S, Nagata N, Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202, a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep; 39 (9):873-878.
 4. Kubo M, Hashimoto Y, Yoshida S. The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in women with premenstrual syndrome (PMS). Clin Pharm Ther. 2004; 14(2):129-142
Bilangan Saiz Setiap Botol
30 sticks
Jadual Makan
1 stick setiap hari untuk dewasa normal
Rawatan influenza dan kanser =  2 - 3 stick sehari
Lebih baik diambil bersama vitamin C
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:


NAMA : Diyana Isa
SHAKLEE ID : 962568
EMAIL : riznina1014@gmail.com
PHONE/MESSAGE/WHATSAPP : 019-2212976

Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015