7 Nov 2013

Sustained Released Vita C 500 Mg


Vitamin C juga dikenali sebagai Asid Askorbik, dan ianya larut dalam air dan tidak disimpan oleh badan. Ianya antara Vitamin yang paling mudah hilang, samaada dari segi penyediaan makanan, mahupun dalam badan kita sendiri. Ia hanya boleh bertahan selama beberapa jam sahaja dalam saluran darah, menyebabkan kita seharusnya mengambil Vitamin C selang beberapa jam. Vitamin C yang berlebihan akan dikeluarkan melalui air kencing. Makan vitamin C berlebihan tidaklah merbahaya pada anda, tetapi ianya merbahaya pada poket anda. Hihi.
Contoh buah-buahan yang banyak kandungan Vitamin C adalah; oren, limau, anggur manakala dari kumpulan sayur-sayuran pula adalah seperti tomato, kubis, asparagus dan mana-mana sayur-sayuran yang berwarna hijau.
>
Sebagai pengganti, anda juga boleh mengambil makanan tambahan untuk melengkapkan keperluan vitamin C dalam badan anda. Natural vitamin C tambahan biasanya dibuat rosehips atau buah-buahan sitrus. Tambahan ini biasanya boleh didapati dalam bentuk tablet atau kapsul, membuat ia lebih mudah bagi anda untuk memperoleh jumlah yang mencukupi vitamin C; sekiranya tiada masa atau keadaan yang membolehkan kita mendapatkan Vitamin C dari buah-buahan dan sayur-sayuran segar.
Terdapat beberapa tips berguna untuk anda memakan vitamin C betul:
  1. Masak sayur-sayuran di dalam sup membolehkan kita mendapat Vitamin C dari kuahnya kerana ia larut air. Tetapi, mendidihkan makanan dengan sayur-sayuran terlalu lama juga menyebabkan kehilangan Vitamin C ini. Sebab tu biasanya bila kita masak sayur, jangan terlalu lama.
  2. Jangan simpan dan rendam sayur-sayuran dan buah-buahan di dalam air, kerana ia akan kehilangan Vitamin C.
  3.  Menggabungkan vitamin C dengan nutrien lain untuk mendapatkan manfaat maksimum daripada setiap nutrien.
Jadi, ,mulai sekarang jangan lupa untuk mengambil vitamin C kerana ia adalah sangat penting untuk badan kita. Makan makanan yang segar adalah yang lebih afdal dan terbaik. Walau bagaimanapun, mengambil supplement juga merupakan cara alternatif untuk mendapatkan vitamin ini.
Vitamin C Shaklee Sustanied Released adalah Vitamin C yang dilepaskan secara perlahan-lahan dalam tubuh. Jadi, ia amat sesuai digunakan tanpa perlu risau akan dosage dan kuantiti sebenar yang diserap dalam tubuh, dan yang berlebihan melalui air kencing.
Manfaat Utama
1. Membentuk Kolagen
  • Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
2. Memperbaiki Sistem Imun
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asma. Ia juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom selsema.
3.Mencantikkan kulit
  • Ambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
4.Mengekalkan kolesterol sihat
  • Ia mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan asteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Bilangan Saiz Setiap Botol
180 dalam setiap botol

Jadual Makan
  • Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali setiap hari, 2 tablet setiap hari (selepas makan)
  • Untuk melawan kanser, influenza, penyembuhan penyakit : 3 kali sehari, 2 tablet setiap kali (selepas makan)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:Name : Diyana Isa 
Shaklee ID : 962568
Email : riznina1014@gmail.com
Phone/ Message/ Whatsapp : 019-2212976

>

Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015