30 Nov 2014

Cara Mengatasi Masalah Nafas Berbau.

Sumber daripada Google

Ish. Ish. Sangat la tak menyenangkan kalau kita ni duk sembang-sembang dengan orang yang nafas berbau ni ye. Kadang-kadang tu rasa macam nak lari je bila orang yang bersembang dengan kita tu nafas berbau. hihihi. Nakal sungguh. Tapi memang tak sampai hati nak buat macam tu kan.

Sebenarnya banyak sebab atau punca nafas berbau ni. Jom kita cungkil punca-puncanya.

Punca nafas berbau

  • Bakteria

=> bakteria ni boleh berkumpul di dalam mulut boleh juga berpunca dari penjagaan oral yang tak betul
=> bakteria juga boleh membiak guna lebihan makanan yang tak dibersihkan dari celah-celah gigi
=> Bakteria ni pulak memang suka tinggal dan beranak pinak dalam rongga mulut yang tak ada oksigen yang menghasilkan asid amino dan lepas tu mengeluarkan asil serta sulfur yang boleh menyebabkan bau kurang enak keluar dari mulut kita.



  • Penurunan kuantiti air liur dalam mulut
=> bakteria senang membiak jika mulut kita kekurangan air liur
=> kekurangan air liur ni boleh sebabkan air liur tu jadi likat so susahla nak bilas mulut kita
=> bila dah kurang air liur, maka kuranglah oksigen jadi bakteria pun akan bersorak riang nak lepak dalam mulut kita ni. Tu yang jadi nafas berbau tu.

Kadang-kadang nafas berbau ni boleh juga disebabkan oleh penyakit seperti tonsil, sakit tekak, selsema, demam, kencing manis, penyakit hati, buah pinggang, dan kanser mulut.

Actually, pembersih lidah pun penting sebab bakteria busuk suka pada hujung lidah. Kalau nak gosok gigi lepas makan, gosok gigi 30 minit lepas makan.

Supplemen Shaklee ada penyelesaian untuk masalah mulut berbau ni.


  • Garlic
=> Merupakan antibiotik yang selamat dan semulajadi untuk mempertingkat sistem imun tubuh
=> Membunuh bakteria

  • Alfalfa Complex
=> boleh menghilangkan toksin dari badan
=> menyegarkan nafas dan detoksifikasi bau

  • Sustained Release Vitamin C 500mg
=> merangsang pembentukan kolagen.
=> menyembuhkan penyakit gusi, detoksifikasi yang bagus



KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN








Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaa mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :


Nama : Diyana Isa
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015