6 Nov 2014

Sijil halal shaklee

Tak faham kenapa masih ramai customer di luar sana yang masih ragu-ragu dengan status halal Shaklee. Macam-macam soalan ditanya walaupun sudah terang lagi nyata yang kesemua produk Shaklee Malaysia dijamin halal.Bila customer tegar Shaklee pun dah mula ragu-ragu, customer yang baru nak kenal tentang produk Shaklee lagi la ragu-ragu nak beli. Lebih parah lagi, ada juga certain customer pulangkan balik produk Shaklee kepada pengedar kerana tidak berpuas hati kerana tiada logo halal yang ditepek di botol-botol produk Shaklee.

Kita pernah ke tengok botol-botol yang di jual di farmasi tu ade atau tak logo halal pada botol kalau ia merupakan produk yang dibuat di luar negara? Jawapannya TIADA LOGO HALAL. Tapi kenapa masih ramai yang beli? Kenapa tak mempertikaikan status halal produk tu? Lagi pun sesiapa boleh cetak atau tepek slogo halal pada produk mereka walaupun belum tentu lagi mereka ada sijil halal. Jangan risau.. Produk Shalee halal dan disahkan oleh JAKIM.

Antara soalan-soalan yang customer akan tanya:

=> Kenapa tak letak logo halal pada botol produk Shaklee?

Jawapannya : Shaklee diyakini HALAL. SIJIL HALAL SHAKLEE dilekuarkan oleh Jabatan Agama Islam US ( ISA ) dan ada sijil yang terbaru. Dalam sijil tu dah di list down semua produk Shaklee yang halal digunakan oleh pengguna yang beragama Islam. Jangan bimbang ye.

=> Kenapa tak ada logo halal JAKIM ?

Jawapannya : Produk Shaklee tak ada logo halal JAKIM kerana JAKIM hanya mengeluarkan sijil/logo halal pada produk yang dibuat di DALAM MALAYSIA SAHAJA. Lagi pun, tak akan la JAKIM nak pergi sampai ke US semata-mata nak menentukan halal atau tidak produk Shaklee ni kan. Jadi, biarlah badan berwajib di US tu yang tentukan sama ada produk Shaklee ni halal atau tidak ye. Mereka pun sangat-sangat particular bab-bab halal ni. Jadi jangan risau kerana jika didapati ada company yang dah ada sijil halal tapi tiba-tiba jadi tak halal, mereka boleh di saman berjuta dolar tau. Shaklee apply tau untuk dapatkan sijil halal ni. Bukan senang tau nak dapat sijil halal.Bila dah dapat sijil tu, maknanya tiada keraguan lah tentang status halal ni kan?

Haa. Meh kita same-same tengok macam mane la rupa Sijil Halal Shaklee ni kan.




Haa. Nampak tak Sijil Halal Shaklee ni? Masih ragu-ragu? Jangan ragu-ragu ye sayang sekalian. Sebab Sijil Halal Shaklee ni dikeluarkan oleh Islamic Service of America ( ISA ). ISA ni merupakan satu badan pensijilan halal yang terkenal di Amerika Syarikat dan Amerika Utara, mereka diiktiraf antarabangsa oleh sektor industri halal. Kalau tak percaya lagi, boleh search Islamic Service of America kat google nanti ye. Boleh juga search BADAN YANG DIIKTIRAF OLEH JAKIM. Kat situ, semua info yang up-to-date akan dipamerkan.

Masih tak percaya? Tak apa. Saya masih akan meneruskan legasi Shaklee dengan anak-anak serta cucu cicit saya nanti.Sebab Shaklee bukan sahaja ada Sijil Halal Shaklee, ia juga ada no KKM ( boleh check dengan Biro Farmasiutikal Malaysia ye ). Saya sangat yakin dengan Shaklee. I loveeee Shaklee!!



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaa mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :


Nama : Diyana Isa
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015