16 Dec 2014

Testimoni Pengguna Sustained Release Vitamin C

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Bulan ni memang bulan kecantikan. Ade promotion untuk sesaiapa yang memang nak kulit muka korg flawless. Jom saya tunjukkan beberapa testimoni daripada pengguna tegar Sustained Release Vitamin C ni.





KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN








Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."


15 Dec 2014

Bahaya Penyakit Kawasaki

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Ishh. Sekarang ni macam-macam jenis penyakit ada. Ebola la, Kawasaki la. Haih. Tapi entry kali ni khas untuk menerangkan ape la penyakit Kawasaki ni ( selama ni tau pasal Motor Kawasaki je) hehehe. 

Penyakit Kawasaki ni sejenis penyakit yang menyerang pembuluh darah yang biasanye boleh menyebabkan keadaan menjadi semakin serius kerana dapat menyebabkan kecacatan pada jantung bahkan boleh menyebabkan kematian jika tidak mendapat rawatan yang sewajarnya.

Penyakit Kawasaki ni pada awalnya dikenali sebagai sindrom kelenjar & kulit serta dikenali sebagai Mucocutaneous Lymph Node Syndrome sebelum ia dinamakan penyakit Kawasaki sempena nama pakar kanak-kanak di Jepun, Tomikasu Kawasaki yang mengesan & menghurai gejala penyakit itu pada tahun 1960.

Penyakit Kawasaki  menyebabkan radang pada salur darah di seluruh badan dan jika lambat mendapat rawatan, ia boleh menyebabkan komplikasi pada jantung apabila organ penting menjadi lemah atau saluran darah ke jantung bengkak sebab arteri koronari rosak.

Penyakit ni biasanya akan menyerang kanak-kanak yang berusia bawah usia 5 tahun. Kebiasaanya penyakit ni akan menyerang kanak-kanak lelaki berbanding kanak-kanak perempuan.

Pesakit yang dijangkiti dengan penyakit kawasaki yang tidak dirawat dengan betul akan mengalami kerosakan saluran darah pada jantung,menyebabkan otot jantung menjadi bengkak dan injap pada jantung menjadi rosak serta menyebabkan jantung gagal berfungsi.

Kebanyakan pakar bersetuju bahawa penyakit kawasaki ni berkemungkinan besar berpunca daripada jangkitan kuman atau virus & tidak diwarisi daripada keluarga secara genetik.

Simptom Penyakit Kawasaki :

  • Ruam kulit biasanya berlaku pada awal serangan penyakit ini
  • demam berpanjangan yang tidak bertindak balas kepada dos normal paracetamol atau ibuprofen. Demam ini biasanya berkekalan hingga 2 minggu
  • Bibir merah seperti dicalit gincu
  • mempunyai mata merah (konjunktivits)
  • Lidah mungkin merah & menunjukkan benjolan-benjolan kecil
  • Selaput lendir merah pada bahagian mulut
  • Node lymph pada bahagian leher berkemungkinan bengkak



Gambar daripada Google


Gambar daripada Google

Semoga perkongsian kali ini bermanfaat untuk semua.


14 Dec 2014

Cara menghilangkan jerawat

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.


Gambar dari Google


Jerawat ni benda yang paling menakutkan untuk kaum perempuan. Mana taknye, semua perempuan nak nampak cantik dan menawan gitu. Kalau ade jerawat pulak seketul dua kat atas muka, memang la boleh menghilangkan mood dan merendahkan keyakinan diri.

Saya sendiri tak suka kalau ade jerawat yang tumbuh secara berleluasa kat muka. Yela, saya nak la nampak cantik molek je depan suami. hehehe. Banyak jugak faktor yang menyebabkan jerawat ni.


  • Perubahan Hormon
Apabila berlaku perubahan hormon seperti zaman baligh remaja, mengandung, datang  haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormon dalam badan,iaitu hormon androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita.Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormone ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan.Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an - 40 'an.Selain drpd itu,penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12 juga menyebabkan perubahan hormon berlaku.

  • Tekanan (Stress)
Jerawat ni pun akan tumbuh kalau kita berada dalam keadaan tertekan atau stress. Ia mungkin terjadi akibat penghasilan minyak dan sebum di kulit yang bertambah. Tekanan terbahagi kepada dua iaitu tekanan mental atau tekanan fizikal.

1. Tekanan Mental
  • Bimbang atau kerisauan yang berlebihan
  • Dibuli
  • Masalah dengan pasangan
  • Masalah kerja atau belajar yang berlambak
2. Tekanan Fizikal
  • Bersukan tanpa rehat yang cukup
  • Tidur yang tidak teratur, tidur lewat atau kurang tidur
  • Jadual harian yang ketat dan padat
  • Merokok atau mengambil dadah

  • Pemakanan
Terjebak dalam pemakanan yang tidak seimbang seperti kekacang, makanan laut, makanan yang berperisa, budu, belacan, makanan yang berminyak, dan sebagainya.

  • Toksin
Jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga umurnya mencecah 30 tahun, bermakna sudah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badannya.Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain
  • Faktor Genetic
  • Allergic atau alahan
  • Persekitaran dan pencemaran
  • Jangkitan pada kulit & resdung
Kelenjar sebum kulit yang dijangkiti kuman(bakteria) jenis proprionobactrium acnes boleh menyebabkan terjadinya jerawat.

  • Faktor cuaca
Cara menghilangkan jerawat dengan vitamin semulajadi yang bermutu tinggi.




  • Sustained Release Vitamin 
  1. mempertingkatkan sistem imunisasi
  2. membantu menyekat bakteria penyebab jerawat
  3. memperbaiki insomnia, stres dan keresahan
  • Carotomax
  1. mengawal penghasilan sebum yang berlebihan yang menjadi punca jerawat tumbuh
  2. mempertingkat sistem imunisasi
  • GLA Complex
  1. Membantu mengurangkan sebum yang berminyak
  2. Mengurangkan rongga yang tersumbat
  • Vita E Complex
Melindungi daripada radikal bebas


TESTIMONI EKSKLUSIF MENGENAI SET JERAWAT







KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN










Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

13 Dec 2014

Masalah suami mati pucuk

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Mati pucuk ini merupakan keadaan dimana si suami tidak mampu mengeraskan zakarnya ketika bersetubuh dengan pasangannya. Mati pucuk ni bukan satu penyakit yang membawa maut. Tapi menyebabkan si suami berasa malu dan tertekan sebab tak dapat nk tunjukkan kewibawaannya sebagai seorang suami.

 Mati pucuk ni boleh menyebabkan berlakunya pergolakan dalam rumahtangga sebab selalunya si suami ni tak akan mengaku tentang kelemahan diri dia. Maka, akibat 'kehausan' yang di rasakan oleh isteri berlaku lah penceraian.

Tanda-tanda mati pucuk :


  • Zakar langsung tak mampu menegang. Ia merupakan sejenis mati pucuk yang paling ditakuti oleh kaum lelaki.
  • Zakar lembik dan tak berupaya untuk bersenggama @ mani keluar sebelum bersenggama. Keadaan ini mendukacitakan. Ia boleh diubati & mungkin berpunca dari amalan pemakanan serta tekanan psikologi & penyakit tua.
  • Zakar tegang tapi tak boleh memancutkan mani. Ia juga termasuk dalam kategori mati pucuk kerana ia menandakan lelaki itu tidak kuat tenaga batin dan terpaksa berhenti bersenggama kerana terlalu letih.
  • Zakat tidak tegang seperti biasa. Ia digelar sebagai lemah syahwat @ lemah tenaga batin.
Lelaki mengalami Mati pucuk tidak mengira usia. Mati pucuk ni bukan je jadi pada warga emas tapii boleh juga dialami oleh lelaki muda 20an. Wuuuu. Menakutkannya lahai. Tapi kebiasaanya mati pucuk ni dialami golongan lelaki yang berumur 40an dan ke atas,

Faktor mati pucuk terbahagi kepada dua :

1. Faktor Psikologi

Faktor ini menjadi punca mati pucuk kerana si suami terlalu stress, penat bekerja atau terlalu risau sehingga menganggu fikiran si suami. Fikiran terganggu boleh menyebabkan kemurungan & hilang semangat. Involuntary erection @ nocturnal erection terjadi apabila zakar boleh mengeras sewaktu tidur.

2.Faktor Fizikal
  • Kerosakan pada sistem saraf akibat kemalangan, pembedahan & komplikasi penyakit seperrti diabetes.
  • Kerosakan salur darah akibat penyumbatan plak lemak & kolesterol serta komplikasi penyakit diabetes & tekanan darah tinggi yang tak dikawal dengan baik
  • Hormon testosterone berada di paras rendah
  • Kesan sampingan ubat-ubatan kimia.
Mati pucuk ni tak menyebabkan kematian tetapi menurut kajian, penyakit mati pucuk ini berisiko mendapat serangan penyakit yang boleh membawa maut seperti sakit jantung dan stroke dalam tempoh 3-5 tahun. Saya nasihatkan kaum lelaki yang mempunyai masalah mati pucuk ni buat pemeriksaan di hospital.

Mati pucuk ini boleh dirawati dengan pengambilan supplemen semulajadi. Shaklee mempunyai beberapa jenis supplemen yang sesuai untuk masalah mati pucuk ini.




Kenapa saya kata supplemen Shaklee ni boleh membantu untuk masalah mati pucuk ni? Mari saya terangkan satu-saatu fungsi supplemen yang ada di dalam gambar di atas.

1. Zinc Complex
  • memperbaiki kebolehan seksual lelaki & meningkatkan nafsu seks
  • melindungi kesihatan prostat

2. B Complex
  • memastikan kesihatan fungsi saraf, meredekan sakit kepala
  • membantu pembentukan sel darah merah yang sihat serta meningkatkan antibodi


3. Vita E Complex
  • meningkat kebolehan reproduktif & bilangan sperma
  • mengurangkan tekanan darah
  • menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri


4. Omega Guard
  • memperbaiki aliran darah
  • menghalang pengecutan salur darah


5. Sustained Release Vita C
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • mengurangkan kolesterol & tekanan darah
  • menjadikan salur darah lembut, mengembang & membenarkan lebih darah untuk mengalir


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN









Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976


" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

10 Dec 2014

Set Kehamilan Shaklee - Vitamin terbaik untuk ibu mengandung

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca setia Pondok Vitamin Riznina.


Sumber daripada Google

Zuriat merupakan impian setiap pasangan yang berumahtangga. Tahniah saya ucapkan pada pasangan yang bakal menjadi ibu dan ayah. Selamat menjalani minggu-minggu kehamilan yang mengujakan.

Ramai wanita hamil keliru dengan pengambilan multivitamin dalam tempoh kehamilan. Wanita hamil perlu mengambil supplemen yang mengandungi vitamin dan mineral yang mencukupi dan memenuhi keperluan wanita hamil. Supplemen yang diambil ketika tempoh kehamilan dipanggil Prenatal Vitamin. Dos yang diambil juga berlainan daripada wanita yang tidak hamil.

Pengambilan supplemen prenatal vitamin amat digalakkan bagi mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil, kelahiran pramatang, dan kekurangan berat badan bayi ketika lahir. Supplemen juga membantu meningkatkan tenaga dan kesihatan yang baik sepanjang kehamilan.

Wanita hamil juga perlu megamalkan cara pemakanan yang sihat. Terdapat 4 kumpulan makanan untuk pemakanan sihat :
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran. Cuba makan 5 hidangan buah-buahan serta sayur-sayuran setiap hari.
  • Makanan berkanji dan mengenyangkan yang mengandungi karbihidrat seperti roti, nasi, kentang dan pasta.
  • Makanan yang kaya dengan protein seperti daging, ikan, telur dan kekacang.
  • Makanan mengandungi kalsium seperti susu, keju dan yogurt.

Supplemen Shaklee untuk Wanita Hamil


Kenapa Set Kehamilan Shaklee ni bagus? Sebab Set Kehamilan Shaklee ni mengandungi semua keperluan yang wanita hamil perlukan sepanjang kehamilan.


TRIMESTER I, II & III
  • Vitalea Multivitamin
Trimester I
=> mengandungi asid folik yang baik untuk kesihatan fetus
=> mengandungi iodin yang boleh membantu dalam proses tumbesaran fetus
=> mengandungi Vitamin B6 untuk mengelakkan muntah-muntah dan anemia.

Trimester II & III
=>baik untuk kesihatan fetus
=> membantu tumbesaran fetus
=> mengelakkan muntah-muntah
=> menguatkan tulang
  • B-Complex
=> Mencegah keletihan dan muntah-muntah
=> Meredakan alahan
=> membantu tumbesaran janin

  • Sustained Release Vitamin C 500mg
=> merangsangkan pembentukan kolagen
=> mengelakkan gusi berdarah
=> membina sel darah merah untuk penyerapan zat besi dengan lebih baik
=> menghapuskan radikal bebas

  • Ostematrix
=> mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga
=> menguatkan tulang
=> membaiki kekejangan & kebas-kebas

  • Omega Guard ( Trimester II & III )
=> membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin & membantu dalam perkembangan memori
=> mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita 

Jadi, Set Kehamilan Shaklee ni memang sangat la awesome. Wanita hamil kat luar sana mesti cuba sebab banyak kebaikan Set Kehamilan Shaklee ni. 

SET KEHAMILAN SHAKLEE TRIMESTER I


SET KEHAMILAN SHAKLEE TRIMESTER II & III










Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976


" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

7 Dec 2014

Set Kesuburan Lelaki Shaklee dambaan semua lelaki

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Harini kita akan bercerita tentang supplement yang menjadi dambaan semua lelaki yang sudah berumahtangga dan menginginkan cahaya mata tetapi masih belum dikurniakan lagi  serta lelaki yang baru nak menempuh alam perkahwinan. Cerita ni sesuai untuk yang dah berumahtangga dan yang menghampiri gerbang perkahwinan ye. Agak sensored. hehehehe.

Supplemen apa yang digila-gilakan tu?



Vitamin E Complex & Zinc Complex

Apakah kelebihan Set Kesuburan Lelaki ni?

  • Vitamin E Complex
Vitamin E membantu meningkatkan kualiti sperma dan pergerakannya. So, makin mudah la wanita nak hamil. hehehe. Vitamin E juga merupakan antioksidan yang mampu untuk membunuh radikal-radikal bebas yang boleh menyebabkan kecacatan dan kerosakan pada sperma lelaki. Lelaki yang mengamalkan pengambilan Vitamin E Complex beberapa bulan didapati dapat meningkatkan tahap kesuburan sebanyak 10%.

Senang cerita, Vitamin E Complex ni mampu meningkatkan kuantiti sperma menjadi lebih banyak.

  • Zinc 
Zinc memainkan peranan penting dalam organ seksual lelaki. Ia terlibat dalam semua aspek pembiakan lelaki, termasuk metabolism hormon, pembentukan sperma dan mobility sperma. Zinc yang terdapat dalam air mani mampu meningkatkan kuantiti sperma dan pergerakan serta paras tostesteron darah.

Kekurangan Zinc boleh menyebabkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan keguguran rambut.

RDA untuk zinc adalah 15mg. Zink yang terdapat dalam bijirin penuh, kacang dan kekacang. Di sampin mengambil makanan  yang mengandungi zink, ahli terapi mencadangkan 45-60 mg setiap hari makanan tambahan zink. Banyak sangat fakta yang ade. Dipendekkan cerita, Zinc amat membantu dalam kepekatan air mani. hehehehe



Klik Di Sini untk membuat pembelian










Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :




Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976


" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

6 Dec 2014

Hilangkan sakit sendi dengan Advanced Joint Health Tablet

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Sendi-sendi manusia terdapat di tulang belakang dan bahagian lain tubuh seperti bahu, lutut, pergelangan tangan,siku, punggung, buku lali, sendi jari kaki dan tangan.

Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan. Sakit sendi boleh terjadi pada setiap lapisan umur dan tidak tertumpu kepada individu yang berusia sahaja.Kesakitan merujuk kepada kecelaruan fizikal,mental atau disebabkan oleh penyakit. 

Sebab-sebab sakit sendi

  • berat badan berlebihan
  • kecacatan tulang belakang, tangan dan kaki
  • penyakit sendi seperti arthritis
  • kesakitan ringan mungkin disebabkan oleh terseliuh / ligamen / otot yang koyak sedikit
  • kecederaan ( kemalangan, bersukan dan sebagainya )
  • sakit dari pangkal saraf
  • penyakit tulang
  • ketumbuhan
  • jangkitan kuman
  • penyakit kronik
  • ubat-ubatan
  • masalah mental seperti tekanan, kemurungan, & sebagainya.
Rawatan
Pelbagai jenis rawatan boleh digunakan untuk melegakan kesakitan sendi seperti :
  • kurangkan berat badan
  • guna kasut bertumit rendah
  • bijak menangani tekanan
  • dapatkan rawatan bagi penyakit yang khusus
  • kenakan pek panas untuk meringankan ketegangan sendi
  • rehatkan sendi secukupnya seperti menggunakan teknik 'splint' (pengampu)
  • kerap menggunakan 'cold pack' pada sendi yang tercedera sekurang-kurangnya 30 minit untuk kurangkan bengkak & kemerahan ( keradangan )
Pencegahan
  • menangani stress
  • postur-elakkan berdiri / jalan secara bongkok
  • tidur di atas tilam yang keras
  • elakkan mengangkat barang berat
  • pengurangan berat badan boleh membantu
  • kerap bersenam
  • amalkan rehat seketika termasuk regangan ketika memandu, berdiri dan duduk yang lama

Supplemen untuk menghilangkan kesakitan sendi

UJIAN KLINIKAL













KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :




Nama : Diyana Isa
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."



4 Dec 2014

Cara Mengatasi Masalah sembelit

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.


Gambar daripada Google



Seksanya kalau terkena penyakit sembelit ni. Dulu saya juga salah seorang yang menghidapi penyakit sembelit ni. Mesti ramai yang nak tahu kn sembelit tu ape? Meh saya bagitahu.

Sembelit ni merupakan masalah yang dialami oleh seseorang yang jarang membuang air besar kurang daripada 3 kali seminggu, sakit sewaktu membuang air besar, dan sukar membuang air besar. Biasanya najis individu yang sembelit ni keras dan berketul-ketul serta kering. Individu yang mengalami masalah sembelit ni harus peka dengan penemuan darah atau lendir pada najis. Mungkin kewujudan darah itu menunjukkan petanda bahawa kita menghidap masalah radang usus besar.

Macam mana nak tau yang kita ni ada tanda atau gejala yang boleh dikatakan sebagai sembelit?

Tanda-tanda / gejala Sembelit :

  • tidak buang air besar beberapa hari atau najis keras dan kering
  • perut jadi kembung, kejang & sakit
  • kurang selera makan
  • bagi kanak-kanak pula, ada sedikit cecair / calitan najis lembut pada seluar dalam
Sebab-sebab Sembelit?
  • Kurang serat dalam diet
  • Kurang aktiviti fizikal
  • Sindrom gangguan masa buang air besar
  • Perubahan dalam kehidupan rutin seperti mengandung, penuaan, serta mengembara
  • Penyalahgunaan julap
  • Tahan buang air besar
  • Kurang air
  • Masalah dengan kolon / rektum
  • Masalah fungsi usus
  • Penyakit / keadaan tertentu seperti strok
Cara Mengatasi Masalah Sembelit :

  • Makan pelbagai jenis makanan seperti sayuran, buah segar, kekacanag dan bijiran penuh


Contoh buah-buahan yang baik untuk mengatasi masalah sembelit

  • Minum air yang banyak.
  • Senaman secara berkala
  • Jangan tahan buang air besar


Supplemen yang membantu untuk mengatasi masalah sembelit


  • Herb-Lax
- Mengandungi fennel seeds, anise seeds untuk membantu proses pencernaan
- Membantu proses detoksifikasi

  • Alfalfa
- Mengandungi banyak serat
- boleh menyingkirkan lemak & kolesterol
- Memperbaiki masalah saluran penghadaman

  • Lecithin
- Membantu melembutkan najis
- Melembabkan usus
- Meleraikan toksin diusus


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN







Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :


Nama : Diyana Isa
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976


" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

3 Dec 2014

Senarai Harga Produk Shaklee

SENARAI HARGA PRODUK SHAKLEE



Riznina Enterprise (SSM No : 002386069-D)
Size
UV
Postage RM 10.60 kadar rata Semenanjung dan RM 21.20 (Sabah & Sarawak)

Diyana 019-2212976
Item Code
Description
Healthy Nutrition
11004
Advanced Joint Health Tablet
60
31
RM 131.44
10159
Alfalfa Complex (small)
330
13
RM 56.98
10162
Alfalfa Complex (Large)
700
25
RM 103.35
10164
B-Complex
120
13
RM 56.98
10113
Carotomax
30
19
RM 78.44
10621
Chewable Vita-C Plus 100mg
90
9
RM 39.75
10330
DTX Complex
90
40
RM 164.30
11003
Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
850g
39
RM 159.00
10127
Garlic Complex
60
13
RM 50.35
10620
GLA Complex
60
24
RM 96.73
11007
Herb-Lax
120
12
RM 55.65
10163
Lecithin
180
11
RM 55.65
11001
Meal Shakes - French Vanilla
544 g
31
RM 120.58
10236
Omega Guard
90
35
RM144.16
10128
Ostematrix
120
16
RM64.66
10126
Peppermint-Ginger Plus
90
12
RM 47.70
11002
Performance -Natural Orange
539 g
21
RM 87.45
11006
Phytocol-ST
120
49
RM 208.82
10104
Sustained Release Vita-C Plus
180
23
RM 98.05
10112
Vita-E Complex
120
38
RM 157.94
10131
Vita-Lea Iron Formula
120
23
RM 94.08
11005
Vita-Lea for Children
60
28
RM 117.66
10320
Vivix
150 ml
118
RM 503.50
11009
Zinc Complex
120
8
RM 35.78
CINCH
20345
Cinch Tea Mix
28 sticks
27
RM 138.86
17023
Cinch Shake Mix - Café Latte
15 serving
37
RM 183.38
17022
Cinch Shake Mix - Chocolate
15 serving
37
RM 183.38
11010
Cinch Shake Mix - Vanilla
15 serving
37
RM 183.38
DAILY CARE
39078
Herbal Blend Multi-purpose Cream
14 oz
7
RM 29.15
SKIN CARE - ENFUSSELE
32537
Balancing Moisturizer
59 ml
24
RM 88.78
50548
Enfuselle Pump
1 unit

RM 22.53
32540
Eye Treatment
14 ml
13
RM 55.65
32543
Hydrating Cleansing Lotion
177 ml
27
RM 102.03
32544
Hydrating Moisturizer
48 g
28
RM 103.35
32505
Hydrating Toner
177 ml
22
RM 83.48
32554
Purifying Cleansing Gel
177 ml
25
RM 94.08
32504
Purifying Toner
177 ml
22
RM 83.48
SKIN CARE - NUTRIWHITE
14583
Daily Defense Whitening Essence
30 ml
60
RM 244.86
14580
Gentle Action Makeup Remover
150 ml
24
RM 100.70
14581
Gentle Deep Foaming Cleanser
150 ml
31
RM 126.14
14585
Overnight Renewal Whitening Cream
48 g
59
RM 238.50
14582
Soothing Radiance Whitening Softener
150 ml
35
RM 146.28
14586
Spot Whitening Treatment
10 ml
39
RM 159.00
14584
Ultimate Protection Whitening Lotion
50 ml
52
RM 212.00
HAIR CARE - PROSANTE
31643
Lightweight Conditioner
296 ml
18
RM 70.23
31697
Long Lasting Finishing Spray
237 ml
15
RM 62.28
31642
Nourishing Scalp Treatment
59 ml
25
RM 99.38
31691
Purifying Shampoo
237 ml
16
RM 66.25
31644
Replenishing Shampoo
237 ml
18
RM 71.55
31690
Revitalizing Shampoo
296 ml
18
RM 70.23
HOME CARE - GET CLEAN
00015
Basic-H Organic Super Cleansing Concentrate
16 oz
12
RM 48.76
00255
Dish Wash Concentrate
16 oz
7
RM 29.68
00159
Fresh Laundry Concentrate
5.5 lb
21
RM 84.80
00307
Soft Fabric Concentrate
32 l
10
RM 42.40
GET CLEAN WATER PITCHER
52116
Filter
3 packs
28
RM 170.66
52117
Housing Kit
1 unit
18
RM 109.18
52114
Pitcher
1 unit
39
RM 238.50

Kami akan hantar pesanan anda dengan kadar rata RM10.60 untuk Semenanjung Malaysia dan RM21.20 untuk Sabah dan Sarawak.





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaa mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :


Nama : Diyana Isa
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015