14 Dec 2014

Cara menghilangkan jerawat

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.


Gambar dari Google


Jerawat ni benda yang paling menakutkan untuk kaum perempuan. Mana taknye, semua perempuan nak nampak cantik dan menawan gitu. Kalau ade jerawat pulak seketul dua kat atas muka, memang la boleh menghilangkan mood dan merendahkan keyakinan diri.

Saya sendiri tak suka kalau ade jerawat yang tumbuh secara berleluasa kat muka. Yela, saya nak la nampak cantik molek je depan suami. hehehe. Banyak jugak faktor yang menyebabkan jerawat ni.


  • Perubahan Hormon
Apabila berlaku perubahan hormon seperti zaman baligh remaja, mengandung, datang  haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormon dalam badan,iaitu hormon androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita.Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormone ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan.Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an - 40 'an.Selain drpd itu,penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12 juga menyebabkan perubahan hormon berlaku.

  • Tekanan (Stress)
Jerawat ni pun akan tumbuh kalau kita berada dalam keadaan tertekan atau stress. Ia mungkin terjadi akibat penghasilan minyak dan sebum di kulit yang bertambah. Tekanan terbahagi kepada dua iaitu tekanan mental atau tekanan fizikal.

1. Tekanan Mental
  • Bimbang atau kerisauan yang berlebihan
  • Dibuli
  • Masalah dengan pasangan
  • Masalah kerja atau belajar yang berlambak
2. Tekanan Fizikal
  • Bersukan tanpa rehat yang cukup
  • Tidur yang tidak teratur, tidur lewat atau kurang tidur
  • Jadual harian yang ketat dan padat
  • Merokok atau mengambil dadah

  • Pemakanan
Terjebak dalam pemakanan yang tidak seimbang seperti kekacang, makanan laut, makanan yang berperisa, budu, belacan, makanan yang berminyak, dan sebagainya.

  • Toksin
Jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga umurnya mencecah 30 tahun, bermakna sudah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badannya.Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain
  • Faktor Genetic
  • Allergic atau alahan
  • Persekitaran dan pencemaran
  • Jangkitan pada kulit & resdung
Kelenjar sebum kulit yang dijangkiti kuman(bakteria) jenis proprionobactrium acnes boleh menyebabkan terjadinya jerawat.

  • Faktor cuaca
Cara menghilangkan jerawat dengan vitamin semulajadi yang bermutu tinggi.




  • Sustained Release Vitamin 
  1. mempertingkatkan sistem imunisasi
  2. membantu menyekat bakteria penyebab jerawat
  3. memperbaiki insomnia, stres dan keresahan
  • Carotomax
  1. mengawal penghasilan sebum yang berlebihan yang menjadi punca jerawat tumbuh
  2. mempertingkat sistem imunisasi
  • GLA Complex
  1. Membantu mengurangkan sebum yang berminyak
  2. Mengurangkan rongga yang tersumbat
  • Vita E Complex
Melindungi daripada radikal bebas


TESTIMONI EKSKLUSIF MENGENAI SET JERAWAT







KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN










Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015