4 Jan 2015

Kenali Pengasas Shaklee - Dr. Forrest C. Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Harini saya akan berkongsi mengenai pengasas Shaklee yang dikenali dengan supplemen semulajadi iaitu Dr. Forrest C. Shaklee. Legasi Shaklee bermula apabila Dr. Forrest C. Shaklee mencipta multivitamin pertama di dunia iaitu "Vitalized Minerals" pada tahun 1915. Dari situ la permulaan nya legasi Shaklee yang masih bertapak selama 5 dekat. Syarikat Shaklee juga merupakan peneraju utama barangan serta produk kesihatan semulajadi yang terulung di dunia.Haa, yang ini lah gambar Dr. Forrest C. Shaklee masa muda. huhuhu. Handsome kan? Beliau menubuhkan Shaklee Corporation pada tahun 1956 bersama dua orang anaknya. Shaklee Corporation juga merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Dr. Forrest C. Shaklee mengamalkn konsep semulajadi tatkala kebanyakan syarikat lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik. Beliau menghasilkan vitamin dan juga merupakan antara pencipta terawal yang mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

Basic H dalam packaging lama


Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894. Beliau menghidap penyakit batuk kering sejak lahir sehingga semua doktor bersetuju bahawa beliau tidak mampu hidup lama. Kepercayaan yang mendalam orang tuanya tentang kehebatan alam membawa mereka sekeluarga berpindah ke kawasan yang mempunyai tanah yang subur yang mampu menghasilkan tanaman yang berkualiti. Mereka juga mengamalkan pemakanan yang sihat daripada sumber-sumber semulajadi sahaja.

Tahap kesihatan beliau semakin pulih berlaku secara perlahan dan secara semulajadi kerana mengamalkan pemakanan dan persekitaran yang sihat serta melakukan senaman yang baik untuk kesihatan tubuh.

Dr. Forrest C. Shaklee pemegang ijazah pemakanan, biokimia, falsafah dan ketuhanan. Pada ketika itu, beliau banyak menghabiskan masa dalam bidang diagnosis X-ray yang tidak beliau ketahui tentang bahayanya jika beliau terlalu terdedah dalam  bidang yang diceburi itu. Akibat terlalu banyak terdedah dengan sinaran X-ray, beliau disahkan menghidap kanser setelah berjumpa doktor selepas beliau bimbang mengenai luka ulserasi yang terdapat pada bahu kiri dan pinggang kiri beliau.

Bermula daripada itu, beliau bertekad untuk cepat sembuh. Beliau yakin bahawa penyembuhannya bergantung kepada sikap positif, kesihatan mental dan nutrisi yang tepat.

Pada tahun 1955, Dr. Forrest C. Shaklee menyatakan hasrat beliau untuk mengubah masyarakat dalam meningkatkan kualiti pemakanan kepada 2 orang anaknya iaitu Shaklee Jr. dan Lee. Beliau ingin memulakan perniagaan untuk mengedarkan makanan tambahan yang dicipta menggunakan bahan-bahan semulajadi yang banyak khasiatnya. Maka, pada 1 April 1956 tertubuhlah Shaklee Corporation sebagai pembekal makanan tambahan yang terbaik di dunia.

Menarikkan kisah pengasas Shaklee? Jadi tunggu apa lagi, mari jadi sebahagian daripada keluarga besar kami. 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."


Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015