7 Mar 2015

Cara Tambah Susu Badan supaya anak tidak menangis kelaparan

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Terima kasih buat pembaca setia Riznina.com. huhuhu. Mesti stress kan kalau ada mami-mami yg memang dah target nak susukan ank smpai umur 2tahun tetiba pulak kuantiti susu jatuh merudum dan terus kering So, harini ai akn kongsi bagaimana Cara tambah susu badan untuk ibu-ibu yang mengalami susu kering.  






Di akhir tempoh kehamilan hingga beberapa jam selepas kehamilan dipanggil Kolostrum. Kolostrum ini mengandungi banyak karbohidrat, protin & antibodi. Ianya mudah dicerna dan mengandungi kandungan imun yang tinggi. Ia juga melindungi saluran perncernaan bayi kerana mengandungi sel darah putih.


Disini ai akan kongsikan kebaikan susu ibu untuk bayi dan untuk ibu yang menyusukan bayi mereka. Antara kebaikan susu ibu adalah :



  • Untuk bayi
  1.  membekalkan nutrien yang terbaik utk bayi kerana kandungannya akan berubah mrngikut keperluan bayi yg sedang membesar
  2. mencegah masalah alahan seperti asma, ekzema & kolik bayi 
  3. mengandungi nutrien yang kritikal utk perkembangan otak bayi dan membantu meningkatkan kecerdikan anak.
  4. tidak mudah tercemar jika dibandingkan dengan cara penyusuan yang lain
  5. mudah diperolehi pd suhu yg betul setiap masa
  6. memberi keselesaan & keselamatan emosi
  7. memberi peluang kepada ibu & anak utk interaksi sepenuhnya & meningkatkan hubungan kasih sayang antara ibu & anak
  • Untuk ibu
  1. Membantu mengecutkan rahim & kembali pada saiz asal dengan cepat serta dapat mengurangkan pendarahan selepas bersalin
  2. Ia juga membantu membakar kalori & mengembalikan bentuk badan asal dengan cepat
  3. mengurangkan risiko kanser payudara & kanser ovari
  4. Dapat menjarakkan kelahiran jika mengamalkan penyusuan ibu sepenuhnya.


Bestkan bila tengok macam-macam kebaikan bila mami-mami susukan anak kan. Haa. Ai akan share juga tips untuk meningkatkan penghasilan susu ibu.

Cara meningkatkan penghasilan susu ibu :
  • menyusukan anak dengan kerap
  • menyusukan anak dengan kedua-dua buah dada
  • pastikan tempoh penyusuan cukup lama utk mengosongkan payudara
  • Jangan jadualkan penyusuan. Menyusukan bayi bila bayi perlukannya.
  • menyusu pada waktu malam kerana hasil susu waktu malam banyak
  • Elakkan menggunakan puting tiruan
  • Elakkan pengambilan pil perancang
  • Minum air dalam kuantiti yg banyak sebelum menyusukan anak
  • elakkan minuman yang berkafein
  • mengamalkan diet yang sihat dengan protein yang banyak

Haa. Dalam entry kali ni saya nak selitkan bagaimana kakak cantik ni tambah susu badan supaya anak kakak cantik ni tak menangis kelaparan.  WAJIB TONTON JIKA INGIN MENGETAHUI KISAH KEJAYAAN BELIAU.







Bestkan dengar ShakleeEffect Kakak Cantik ni kan? Beliau hanya mengamalkan ESP, Vitalea, BComplex, Ostematrix dan Alfalfa. Wow ! Mami smue mesti nak ade susu yang meriah banyaknye kan? Cepat buat tempahan sebelum susu mami-mami smue maken surut.

Psttt. Bulan ni ada promosi ESP & Ostematrik. Baik grab cepat-cepat untuk buat stok mami-mami smue.




KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN









Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."





Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015