26 Mar 2015

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.Herbal Blend® Multi-Purpose Cream


Herbal Blend® Multi-Purpose Cream merupakan krim yang mengandungi mentol yang boleh memberi kesan dingin kepada si pemakai. Diperkaya dengan ekstark semulajadi seperti Chamomile, Rosemary, salvia dan minyak jagung untuk menyuburkan kulit.

Diformulasi supaya ianya tidak berminyak apabila dipakai menjadikan kulit lebih lembut dan segar. Herbal Blend® Multi-Purpose Cream sesuai dipakai ketika mempunyai masalah kulit kering, pecah-pecah dan kulit kasar seperti di lutut, siku dan kaki.

BAHAN UTAMA DI DALAM HERBAL BLEND MULTI PURPOSE CREAM :

 • Rosemary
Herbal Blend Multi-Purpose Cream

 • Chamomile
Herbal Blend Multi-Purpose Cream

 • Yarrow ( Archillea Millefolium )
Herbal Blend Multi-Purpose Cream

 • Horse Chestnut ( Aesculus Hippocastanum )
Herbal Blend Multi-Purpose Cream

 • Sage ( Salvia Officinalis )Fungsi Tumbuhan di dalam Herbal Blend :

1. Melegakan ketidakhadaman & Senak Perut

Krim ajaib ini juga mampu melegakan kembung perut, kekejangan perut dan sembelit. Kandungan rosemary & sage (salvia officinalis) juga membantu merangsang selera makan. Selain daripada itu, rosemary ekstrak juga membantu menyahtoksik hati & membantu mengawal pembentukan serta pembebasan hempedu.


2. Melegakan Kesakitan & Bengkak

Rosemary mempunyai sifat anti-radang atau anti-bengkak ini berkesan untuk dijadikan minyak urut untuk memberi kelegaan kepada pemakai. Selain itu, kandungan Chamomile, ekstrak Yarrow & Horse Chestnut juga mempunyai sifat anti-bengkak  seperti rosemary. Krim ini juga membantu melancarkan peredaran darah & mengurangkan bengkak di bahagian salur darah ( blood vessels ).


3. Melegakan Pernafasan

Bau Rosemary memberi kesan lega pada yang ada masalah pernafasan seperti selsema, sakit tekak dan asma. Untuk kesan yang optimum, boleh sapu & urut di bahagian dada & belakang untuk masalah di atas. Krim ini juga membantu mengurangkan batuk & sinus infection.

4. Kurangkan Bengkak Jerawat

Krim ini mengandungi Chamomile yang bukan sahaja bersifat anti-allergik, malah ia juga bersifat anti-fungus & anti-bengkak. Manakala, tumbuhan Yarrow pula mempunyai sifat antiseptik yang membantu untuk membunuh kuman & bakteria.


5. Menghilangkan stress

Krim ini juga memberikan aromaterapi kerana mengandung Rosemary & Chamomile yang membantu mengurangkan tahap kartisol. Kartisol merupakan salah satu hormon ketika stress. Ia juga mampu memberi kesan anti-stress jika ianya digunakan sebagai minyak terapi.Kelebihan Herbal Blend Multi Purpose Cream :


 • Lulus KKM
 • Tanpa steroid & Paraben
 • Dijamin Halal oleh pihak yang diluluskan oleh JAKIM
 • Dirumus khas dengan herba semulajadi
 • Rasa dingin & bermentol, tapi tidak berminyak
 • Telah diuji secara klinikal untuk melembutkan kulit, tumit pecah, pecah-pecah di bahagian pelipat seperti siku & leher.
KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :

Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015