11 Mar 2015

Keistimewaan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee yang menarik macam pisang goreng cheese

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee telah diikiraf di peringkat dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif. Ia juga memiliki kualiti protein tinggi yang pernah dihasilkan. Ia mengandungi "non-GMO" (tidak diubah suai secara genetik) serta ianya diproses dalam suhu yang rendah.

Sangat mengujakan kerana setiap 1 tin ESP berasal daripada 30kg kacang soya dan ia merupakan "energy booster"  dan boleh tahan lama.

Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee menyediakan 22 asid amino dan menjamin mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dihasilkan oleh tubuh badan kita. Tiada produk soya di pasaran mampu menandingi keistimewaan ESP ni. ESP juga sangat sesuai untuk semua peringkat umur. 

Selain itu, ESP juga mengandungi kandungan Indeks Glisemik yng rendah, 39. jadi ia mampu membekalkan tenaga secara berpanjangan dan boleh di ambil oleh pesakit kecing manis

Protein kacang soya yang ada di dalam ESP adalah dua kali ganda lebih dari daging, 4 kali lebih daripada telur, 12 kali lebih dari susu, rendah lemak, rendah kolesterol dan ianya mudah diserap oleh tubuh badan kita.

SIAPA YANG PERLUKAN ESP???

1. Wanita yang mementingkan kecantikan kulit muka.

Keanjalan kulit & payudara. Jadi awet muda gituuu. wuwuwu. protein penting kepada mereka yang menginginkan kulit yang cantik.

2. Individu yang sibuk

ESP membantu untuk membekalkan tenaga berpanjangan supaya badan lebih sihat dan cergas

3. Pesakit kencing manis

Ia mempunyai kadar Indeks Glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dan mampu mengawal paras glukosa

4. Ibu-ibu yang menyusu

membantu membanyakkan dan mengekalkan kuantiti susu disamping pengambilan air yang mencukupi

5. Individu yang ingin menguruskan badan

ESP membantu membuat individu merasa kenyang yang lebih lama so takdela amek breakfast yang heavy

6. Kaum lelaki

untuk kesihatan optimum, tenaga yang berpanjangan serta mampu melindungi daripada sakit jantung, tekanan darah tinggi dam kanser prostat

7. Pelajar / pekerja @ individu dewasa

boleh jadi energy booster. so takdela rase penat sangat

8. pasangan yang nak anak

ESP memulihara kesihatan dalaman serta menyediakan diri dengan tenaga dan kesihatan optimum. Ia juga membantu membaik pulih sel-sel tubuh untuk membantu  memperbaiki kesuburan.

9. Individu bru lps pembedahan / bersalin 

membantu memulihkan sel-sel badan serta membantu mengatasi masalah HB low dan cepatkan luka sembuh

10. Wanita yang ingin meringakn senggugut 

11. individu yang ingin mengoptimumkan imunisasi

12. Pesakit migrain / gastrik

KEISTIMEWAAN & KELEBIHAN ESP :



  • Membekalkan 14 gram non-GMO protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi smue asid amino perlu termasuk 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.


  • ESP membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam  selepas diminum kerana mengandungi 5 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh. Kalsium separuh drpd jumlah keperluan seharian.


  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi hormon semasa proses penuaan.

  • ESP diproses dengan air (bukan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semulajadi isofalvones

  • Dijamin halal. Tanpa laktos, kolesterol dan kafein.

  • Ia dihasilkan di bawah kawalan IPP (Identity Preservation Program). Ini bermakna penghasilan kacang soya yang digunakan ni di pantau ketat pd setiap peringkat dari penanaman sehingga sampai kepada pengguna.
7 Panduan memilih supplement SOY PROTEIN

1. Kacang soya itu mesti tumbuh dan membesar secara organik

2. Kacang soya mestilah non-GMO (tidak dihasilkan secara genetik)

3. Mesti mengandungi 9 asid amino perlu

4. 4. Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes, ianye mesti dibersihkan dengan 
air bukan alkohol

5. Bahan anti-thyroid/ anti-growth substance mesti diasingkan

6.Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan

7. Soy isolate itu mesti ditambah dengan unsur kalsium. Knp??
  • menurut kajian, serbuk soya adalah sangat berasid dan bole menyebabkan kerapuhan tulang. Oleh yang demikian, unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu. Kebanyakan produk soya yang berada di pasaran tidak ditambah dengan kalsium yang cukup.

Memang best gila tau bila guna ESP ni. Tak percaya?? Meh saya share testimoni pengguna tegar ESP ni.


Buka tu je. Ada sorg ibu muda dua anak pun guna ESP ni untuk masalah kulit beliau.


Waaa. Menakjubkan kan? Nak tau tak, beliau baru menggunakan ESP ni sebulan dan hasilnya seperti yang anda semua lihat sekarang. Bestkan? 

Nak lagi best, bulan ni ade promotion Beli 6 dapat 7.


Jadi tunggu apa lagi? Hubungi saya untuk membuat belian atau boleh klik di butang di bawah.


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN










Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :



Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976



" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."





Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015