18 Mar 2015

Turunkan Kolesterol secara semulajadi dengan Phytocol-ST

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera
Kolesterol merupakan faktor untuk penyakit jantung.

Tahap koslesterol yang tinggi adalah faktor utama untuk mendapat penyakit jantung. Salah satu cara untuk mengurangkan risikonya adalah dengan mengurangkan jumlah keseluruhan kolesterol dan juga kolesterol LDL(jahat). 

Kajian menunjukkan bahawa sebatian semulajadi yang dipanggil sterol dan stanol tumbuhan, bila ditambah kedalam diet akan mengurangkan kolesterol dengan amat ketara sekali. Sterol dan stanol yang wujud secara semulajadi di dalam tumbuhan, buahan, sayuran, dan bijirin. Oleh kerana struktur mereka sama dengan kolesterol, mereka bersaing untuk penyerapan, dan seterusnya membantu menurunkan tahap kolesterol di dalam tubuh.

Apakah perbezaan HDL dan LDL????

Jenis koleterol yang baik iaitu HDL yang juga dikenali sebagai "High Density Lipoproteins" menawarkan banyak manfaat kesihatan. Manakala, LDL iaitu "Low Density Lipoproteins" iaitu kolesterol jahat yang sangat perlu kita awasi. LDL yang berlebihan boleh berkumpul di dalam salur darah dan meninggalkan risiko sakit jantung.

Apakah fungsi Phytocol-ST dalam menurunkan kadar kolesterol secara semula jadi??

  • Dibuat dengan gabungan kuat sterol dan stanol yang wujud secara semulajadi di dalam tumbuhan, sayuran, buahan dan bijirin
  • Membekalkan 2,000mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari
  • Sterol dan Stanol telah diuji secara klinikal di dalam lebih 80 kajian untuk menurunkan LDL 
  • Ia juga membekalkan 100% saranan National Institutes of Health's (NH) untuk sterol dan stanol tumbuhan setiap hari
  • Bebas dari kandungan gluten
  • Disahkan dengan Star-K Kosher

Fakta Sains disebalik Phytocol-ST

Sterol dan stanol tumbuhan dimakan dari makanan atau supplemen. Oleh kerana struktur mereka sama dengan kolsterol, sterol dan stanol akan bersaing untuk penyerapan di dalam usus. Sterol dan stanol tumbuhan akan terikat kepadas reseptor di dalam usus, dan meninggalkan kolesterol dibelakang. Keputusannay, hanya sedikit kolesterol yang akan diserap oleh tubuh dan juga sedikit kolesterol yang akan dibebaskan di dalam salur darah.

Sesiapa yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi dan mahu cara yang semulajadi untuk menurunkan kadar kolesterol mereka tanpa menggunakan dadah boleh la cuba supplemen semulajadi Shaklee iaitu Phytocol-ST.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015