21 Apr 2015

Cara Menghilangkan Senggugut Teruk dengan Cepat

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com.

Penyakit senggugut dan wanita memang tak dapat dipisahkan. 50% daripada wanita yang telah mengalami haid atau 'datang bulan' mengalami masalah senggugut atau dalam Bahasa Inggerisnya dipanggil 'period pain' atau 'menstrual cramps'.

Senggugut ni sebenarnya sakit perut yang di alami oleh kaum hawa ketika datang haid. Ada yang senggugut sampai berguling-guling sebab sakitnya macam nak patah pinggang. (sakit wooo!!)


Cara Menghilangkan Senggugut Teruk dengan Cepat
Adehhh. Sakitnya!!!!!


Biasanya wanita yang mengalami senggugut ni akan buat cara yang paling basic la kan untuk kurangkan rasa sakit tu. Antara cara-cara yang selalu digunakan :

  • Tuam perut dengan sterika panas (dilapik dengan kain)
  • Minum susu panas
  • Sapu minyak angin pada bahagian yang sakit
  • Makan beberapa biji panadol
  • Makan makanan yang berkuah dan panas
  • Mandi dengan air panas
Bagaimana Senggugut boleh Terjadi??????

Senggugut ni terjadi bila telur yang dibebaskan oleh ovari tidak bersenyawa dengan sperma. Jadi, telur akan dibuang daripada rahim. Macam yang kebanyakan kita tau, bila datang haid, dinding rahim yang tadinya tebal sebab nak buat persediaan untuk hamil. Tapi, disebabkan ada telur yang disenyawakan oleh sperma, maka telur tersebut dibuang dan tidak melekat di dinding rahim.

Semasa proses buang telur daripada rahim ni lah,rahim akan mengecut dan salur darah disekitar rahim akan mengecut untu membuang telur tersebut. Dalam proses pengecutan ni yang ramai kaum hawa yang akan mengalami senggugut ni.

Cara Menghilangkan Senggugut Teruk dengan Cepat

Saya yakin, ramai sebenarnya yang tercari-cari cara lain yang lebih cepat, mudah, selamat dan semulajadi untuk menghilangkan senggugut ni. Mana taknya, setiap bulan tau kita menghadapi masalah ni. Takkan nak duduk saje-saje pastu bila sampai waktu nak kena senggugut tu baru lah nak cari-cari jalan penyelesaiannya kan? 

Jom kita tengok, macam mana Puan Maria Awi menangani masalah senggugut beliau.






Set Bye-bye Senggugut Shaklee



Cara Menghilangkan Senggugut Teruk dengan Cepat

Shaklee menyediakan produk yang bermutu tinggi, selamat, semulajadi untuk anda. Set Bye-Bye Senggugut terdiri daripada GLA Complex dan Ostematrix. Ramai wanita yang jatuh cinta selepas menggunakan produk ni kerana ia memberi kesan positif.

GLA COMPLEX

GLA complex mengandungi Linoleic Acid yang berfungsi untuk mengurangkan rasa sakit ketika datang haid. Wanita yang mengalami senggugut ni biasanya mengalami kekurangan Linoleic acid dalam tubuh mereka.

Ostematrix

Ostematrix membekalkan kalsium untuk membantu pengecutan rahim supaya anda tidak mengalami sakit senggugut lagi. Kekurangan kalsium boleh membuatkan anda berasa sakit ketika proses pengecutan rahim.

Jika anda ingin membuat belian secara online, anda boleh klik butang di bawah untuk membeli.



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :





Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976





" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."



Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015