3 Apr 2015

Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Takut gila kot bila tibe-tibe muka dan kulit kita yang gebu gebas ni naik Chicken Pox @ cacar air ni. Ngeri gila! Ada pulak sesetengah isteri yang dapat suami yang suka ejek-ejek manja si isteri. Walhal, si suami tu nak gurau je. Tapi almaklumlah, orang perempuan ni sensitif hokay bila bab-bab kecantikan diri mereka.

Cacar air (varicella), penyakit virus yang menyebabkan  ruam merah yang gatal, adalah salah satu penyakit berjangkit yang paling biasa daripada zaman kanak-kanak. Ia selalunya adalah sedikit pada kanak-kanak tetapi terdapat risiko komplikasi serius seperti radang paru-paru. Orang yang dah dewasa pun ta terlepas untuk kena ye!


Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula
Credit to : Google untuk gambar ni. 


Orang yang pernah kena cacar air @ chicken pox ni selalunya tak akan kena lagi untuk kali kedua kerana sistem imunisasinya telah kebal. Walau bagaimanapun, virus yang tidak aktif yang masih ada di dalam badan, boleh menjadi aktif semula. Bila virus tu aktif semula, boleh jadi penyebab penyakit kayap. 

Apa yang Menyebabkan Penyakit Cacar Air ?

Cacar air @ Chicken Pox disebabkan oleh virus varicella-zoster. Ia disebarkan oleh titisan daripada bersin atau batuk, atau melalui sentuhan dengan pakaian, cadar atau meleleh lepuh daripada orang yang dijangkiti. Gejala cacar air @ chicken pox bermula pada hari ke  10 hingga 21 hari selepas pendedahan. Penyakit ini adalah yang paling mudah berjangkit sehari dua sebelum ruam muncul.


Simptom Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox

Pada permulaan, cacar air muncul seperti ruam yang sangat gatal daripada tubuh, leher, muka dan anggota badan yang lain. Selama 7 hingga 10 hari,ruam yang pada mulanya seperti ruam, menjadi lebam kemerahan yang berisi cecair lepuh (vesikel) . Vesikel juga boleh tumbuh di dalam mulut, di kulit kepala, sekitar mata, atau pada alat kelamin. Sakit nyaaaa !

Kitaran itu berlaku secara berperingkat di setiap anggota badan sekitar dua minggu sehingga luka sembuh. Penyakit ni mudah berjangkit sehingga ia betul-betul kering.

Jom kita lihat, macam mana la kakak cantik ni buat untuk Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe Semula.




Bila dah tengok video kakak cantik kat atas ni, mesti korg macam blur-blurkan. Ape benda la yang akak ni makan tadi. Psssttt, mari saya bagi tau.

Akak ni guna SR Vita-C, Vita E, B-Complex, GLA Complex dan Energizing Soy Protein (ESP). Macam mana setiap supplemen di atas berfungsi untuk Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe Semula?



Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula
B-Complex 

B-Complex membantu meredakan ruam-ruam cacar air @ Chicken pox supaya cepat kering. B-Complex ini membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi untuk melawan penyakit. So, cepat la sikit kita sihat. 

Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula
Energizing Soy Protein (ESP)

Protien merupakan bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan. Ia juga merangsang sistem imunisasi tubuh. Ia juga berfungsi untuk membentuk semula kulit yang terjejas akibat cacar air @ chicken pox yang tumbuh di sekitar muka, badan dan anggota tubuh yang lain



Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula
GLA Complex

Ekstrak Borage yang terdapat di dalam GLA Complex membantu mengeluarkan virus yang terdapat di dalam badan. GLA juga membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh yang lemah selepas dijangkiti penyakit. 
Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula
SR Vita-C Plus

Vita-C SR membantu mempercepat proses pemulihan cacar air @ chicken pox supaya lebih cepat baik. Ia juga membantu mencantikkan semula tekstur kulit. Pengambilan Vitamin C setiap hari boleh mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. So lepas baik daripada penyakit cacar air ni terus glowing je kulit muka dia sebab amalkan Vitamin C ni. 



Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula
Vita-E Complex

Pengambilan lebih daripada 1,200 IU sehari membantu menguatkan sistem imunisasi dan mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.Ia juga membantu mengurangkan kesan parut


Pengambilan supplemen membantu untuk Hilangkan Parut Penyakit Cacar Air @ Chicken Pox supaya dapat title Miss Universe semula macam kakak cantik kat dalam video tu. Untuk membeli, klik gambar di bawah ini :





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :







Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976





" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."

Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015