28 Apr 2015

Kekal Cergas dan Bertenaga Ketika Hamil


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com
Rahsia ibu hamil cergas dan bertenaga

Wanita hamil seringkali di kaitkan dengan masalah keletihan, kegemukan, berat bertambah dan sebagainya. Faktor ini terjadi kerana kebanyakan wanita hamil yang menunjukkan yang mereka letih lesu tidak bermaya dengan perut membuyung ke hadapan. Sedangkan mereka boleh sahaja bergerak cergas dan bertenaga meskipun harus bekerja.

Mengandung merupakan satu proses semulajadi yang terjadi terhadap wanita yang tela mendirikan rumahtangga. Melalui pelbagai proses lahiriah, maka wanita hamil juga perlu melalui pelbagai frasa sepanjang tempoh kehamilan.

Selama sembilan bulan berikutnya semua organ dalam badan wanita hamil seperti hati, paru-paru,darah, payudara dan sistem penghadaman, kulit, buah pinggang dan uterus terutamanya akan mengalami satu perubahan besar. Perubahan ini berlaku apabila hormon progesteron bertindak balas dengan tubuh wanita hamil.

Ada wanita yang perutnya yang tidak terlalu besar walaupun sudah hamil lima bulan. Ia mungkin disebabkan oleh faktor-faktor genetik atau tulang selangka mereka memang sedia kecil.

Anda boleh minta pasangan mengambil gambar pada setiap bulan. Secara psikologinya, apabila anda melihat urutan gambar tersebut, anda akan berasa kurang letih walaupun sedang sarat mengandung. Jadi, anda akan berasa cergas dan bertenaga dengan sendirinya.

Kekal Cergas dan Bertenaga Ketika Hamil


Mari kita lihat, bagaimana Ibu hamil ni kuat gila naik flight dan panjat Candi Borrobudur. Fuhh. Dahsyat betul ni.

Menarikkan dengar kisah Puan Ainul? Walaupun hamil 7 bulan, beliau pergi ke Jogjakarta bersama teman-teman. Mereka melawat ke Candi Borobudur. Sampai je kat sana beliau terfikir sama ada beliau mampu atau tidak untuk naik sampai ke atas. 

Alhamdulillah, Puan Ainul berjaya menjadi orang pertama yang sampai ke atas Candi Borobudur tersebut. Hebat sangat.

Bagaimana Shaklee membantu ibu hamil untuk kekal cergas dan bertenaga?

Kekal Cergas dan Bertenaga Ketika Hamil

  • B-Complex
Ia membantu menbekalkan tenaga supaya wanita hamil tidak letih. Ia juga mengandungi asid folik yang baik untuk perkembangan janin. Kekurangan asid folik boleh menyebabkan kecacatan dan terencat akal.

  • Energizing Soy Protein
Kekurangan protein juga boleh menyebabkan kecacatan pada bayi dalam kandungan.

  • Ostematrix
Wanita hamil memerlukan kandungan kalsium yang mencukupi sepanjang tempoh kehamilan untuk mengelakkan sakit belakang dan menghalang osteoporosis.

Jadi tunggu apa lagi. Jom kekal cergas dan bertenaga ketika hamil. Jika berminat, boleh klik butang di bawah.KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :

Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015