21 Apr 2015

Ubat Darah Tinggi yang Selamat dan Semulajadi

Cara Kawal Darah Tinggi
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com.

Apa khabar semua? Sihat ke tidak? Atau tengah susah hati sebab baru balik dari klinik dan disahkan ada darah tinggi? Atau darah tinggi mak ayah kita makin menjadi-jadi? Jangan panik, insyaAllah entry saya kali ini akan membantu anda.

Jangan ambil mudah ye, kerana darah tinggi merupakan 'Pembunuh Senyap' yang tidak memberikan sebarang tanda, simptom atau gejala.

Apa itu Tekanan Darah ?

Tekanan darah merupakan proses dimana darah dipam melalui arteri. Daya tenaga yang akan terhasil pada dinding dalam salur darah apabila proses mengepam. Jumlah darah yang dipam oleh jantung dan daya tahan pada arteri menentukan tekanan darah kita.

Tekanan darah diukur dengan dua bacaan. Contoh tekanan darah yang Normal seperti 120/80. Angka di atas mengukur tekanan yang berlaku apabila jantung mengepam darah keluar.Manakala, angka yang di bawah pula mengukur tekanan apabila jantung berehat.


Ubat Darah Tinggi yang Selamat dan Semulajadi

Apa itu Tekanan Darah Tinggi??

Tekanan dara tinggi berlaku apabila saluran  darah @ arteri menjadi sempit dek kerana kolesterol dan lemak yang berkumpul dan menyebabkkan jantung terpaksa mengepam dengan lebih kuat kerana salur darah sempit. Darah yang menekan lebih kuat ke dinding salur darah akan sampai ke tisu badan.

Mendapan lemak dan kolesterol yang terkumpul pada dinding arteri, lama kelaman menyebabkan arteri menjadi keras. Jadi, jantung terpaksa bekerja lebih keras untuk menolak darah supaya masuk ke dalam arteri yang keras dan sempit tu. 

Oleh yang demikian, tekanan darah akan menjadi lebih tinggi berbanding tekanan darah normal. Bacaan normal untuk bahagian atas 120mm Hg, apabila arteri mengeras dan semakin sempit, tekanan nya menjadi 140mm Hg ke atas. Manakala, tekanan bawah yang normal adalah 80m m Hg menjadi 90mm Hg walaupun dalam keadaan rehat. 

Akibat tekanan untuk darah dipam terlalu tinggi, kemungkinan darah beku berlaku di antara arteri yang sempit juga boleh berlaku. Ia juga boleh menyebabkan seseorang itu terkena serangan jantung atau angin ahmar.Bahaya nyaa!!!

Anda Wajib tengok video di bawah untuk tahu, macam mana cara yang diamalkan oleh Encik S(bukan nama sebenar) ubati penyakit darah tinggi beliau.


Mudahkan? Setiap penyakit pasti ada ubatnya. 

Bagaimana Shaklee membantu menurunkan tekanan darah tinggi??

Supplemen Shaklee ni memang boleh membantu. Mak saya juga mengamalkannya dan mendapat kesan positif. Alhamdulillah !


Ubat Darah Tinggi yang Selamat dan Semulajadi


  • Phytocol ST
Membantu menyekat lemak-lemak dari masuk saluran darah.

  • Omega Guard
Membantu merendahkan paras kolesterol tidak baik & meningkatkan fungsi jantung & mengangkut lemak-lemak dalam darah keluar.  • CoQ Health
Membantu menguatkan otot jantung & mengurangkan masalah saluran darah tersumbat

  • B-Complex
Membantu menukarkan lemak kepada tenaga dan melawan tekanan

  • Garlic Complex
Mengandungi spearmint yang membantu meningkatkan fungsi jantung

 Jadi, tunggu apa lagi. Place your order now!!

Boleh membeli secara online dengan menekan butang di bawah dan boleh juga hubungi saya. !


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :

Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015