13 May 2015

Cara Mudah Atasi Anemia Semasa Mengandung

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com


Cara atasi anemia semasa mengandung

Ibu yang hamil anak pertama atau baru pertama kali hamil mungkin kurang mempunyai pengetahuan tentang anemia semasa mengandung kan? Tetapi, kepada para ibu yang sudah banyak kali hamil pasti sudah lebih arif dengan perkataan anemia, hemoglobin dan seangkatan dengannya.

Apa itu Anemia atau Kurang Darah???

Anemia merupakan satu keadaan dimana berlaku sel darah merah iaitu jumlah hemoglobin (Hb) dalam darah berkurangan. Jumlah hemoglobin normal untuk wanita ialah 12-16 gram/dL. Manakala, hemoglobin bagi wanita hamil pula berbeza iaitu 10-15 gram/dL. Kebiasaannya, jumlah hemoglobin sebelum kehamilan dan semasa tempoh kehamilan akan berubah. Namun, jika ibu mengandung yang mempunyai bacaan Hb di bawah bacaan 10 gram/dL, ibu mengandung tersebut berisiko menghidap anemia.

Cara Mudah Atasi Anemia Semasa Mengandung


Ibu mengandung perlu peka mengenai masalah anemia ni ye. Jika ibu mengandung mengidap anemia, kemungkinan besar kelahiran anak pramatang itu sangat tinggi. Ini kerana, ibu hamil yang menghidap anemia akan berasa cepat letih dan penat. Kekurangan zat besi, vitamin B12, dan folat merupakan punca utama berlakunya anemia semasa mengandung.

Oleh yang demikian, ibu hamil perlulah mengambil makanan atau supplemen yang mengandungi zat besi, vitamin B12 dan folat yang mencukupi supaya dapat mengekalkan hemoglobin (Hb) dalam darah semasa tempoh kehamilan. Banyak keburukan jika mengalami anemia semasa hamil. Jadi, amalkan pengambilan makanan atau supplemen untuk menghindari diri dari terkena anemia ni.

Ikuti kisah Puan Aya yang menghidap anemia semasa mengandung sehingga dibebel oleh Nurse sampai la anemia nya hilang secara semulajadi.
Apa Kelebihan Shaklee dalam mengatasi anemia semasa mengandung??

Seperti yang kita tengok dalam video di atas, Puan Aya akan mengalami masalah anemia setiap kali beliau hamil. Nasib baik beliau mempunyai seorang kakak yang prihatin dengan keadaan beliau dengan memperkenalkan Vitalea Shaklee. Alhamdulillah kerana dalam masa dua minggu sahaja, masalah anemia Puan Aya selesai. 

Mesti semua nak tau kan, apa kelebihan Vitalea tu sampai hilang anemia Puan Aya bila makan Vitalea tu.


Cara Mudah Atasi Anemia Semasa Mengandung

Vitalea Iron-Formula.

Vitalea merupakan multi-vitamin dan multi-mineral tertua di dunia. Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran,buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting untuk tubuh. 


Jadi, tunggu apa lagi. Jom ucap selamat tinggal pada anemia. 

Cara Mudah Atasi Anemia Semasa Mengandung


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :

Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015