16 May 2015

Cara Turunkan 20 Kg Berat Badan Selepas Bersalin

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com.

cara turunkan 20kg selepas bersalin

Bila sebut bersalin je, mesti akan terlintas kat fikiran ibu-ibu, macam mana la cara aku nak kuruskan badan yang montel ni supaya jadi macam masa anak dara dulu. Saya juga mengalami masalah yang sama sewaktu mengandung anak pertama. Tapi saya dulu memang malas nak search cara nak turunkan berat badan lepas bersalin.

Di sini saya akan kongsikan bagaimana Puan Salwa menurunkan berat badan beliau sehingga 20 kg selepas bersalin anak ketiga beliau.




Menarikkan? Puan Salwa mengamalkan 4 perkara sehingga beliau mampu untuk menurukan berat badan beliau sebanyak 20kg. Wow! Banyak gila! Bukan tu je, di samping kembali kurus persis anak dara, kulit muka juga jadi semakin cantik dan glowing gitu.

Dalam misi menguruskan badan, Puan Salwa melakukan 4 perkara ini :

  • Menyusukan anak beliau sepenuhnya (Fully breastfeed)
  • Mengamalkan minum air dalam kuantiti yang banyak (air tanpa kalori ye)
  • Penjagaan pengambilan kalori dalam diet harian supaya tidak berlebihan( daily calorie intake)
  • Pengambilan nutrisi dan makanan seimbang yang penting untuk membekalkan tenaga.
Puan Salwa juga mengambil supplemen Shaklee untuk memenuhi nutrisi harian yang diperlukan. Puan Salwa mengambil set berpantang dan set menyusu Shaklee. Bukan itu sahaja, Puan Salwa juga mengambil Set Kuruskan Badan dan Set Kecantikan. 

Walaupun Puan Salwa mengambil supplemen, ianya tidak menjejaskan susu badan beliau. Siap boleh ada lagi dua orang anak susuan lagi tau.

Apa yang ada dalam set slimming dan set kecantikan tu? Apa kebaikannya? Mari saya terangkan.

Cara Turunkan 20 Kg Berat Badan Selepas Bersalin

  • Alfalfa Complex
Berfungsi untuk detoks. Detoks amat penting kerana badan yang terlalu banyak toksin tidak dapt menyerap nutrisi dengan baik.
  • Energizing Soy Protein (ESP)
Berfungsi sebagai 'meal replacement', membina otot dan memberi tenaga. Protin sangat penting bagi individu yang ingin kuruskan badan dan tidak mahu kulit jadi menggeleber bila dah kurus nanti.
  • Omega Guard
Ia berfungsi sebagai pembakar lemak yang dijamin selamat.



  • Sustained Release Vitamin C Plus
Ia membantu untuk mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen di kulit.
  • B-Complex
Ia berfungsi untuk membaiki masalah kulit dan membantu pembinaan sel-sel kulit yang baru.




Jadi tunggu apa lagi, jom cakap selamat tinggal kepada lemak-lemak degil selepas besalin dan kulit kusam!


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :





Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976





" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."




Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015