1 May 2015

Manfaat Minyak Ikan Omega-3

Assalamualaikum & Selamat sejahtera buat pembaca Riznina.com

manfaat minyak ikan omega 3
Kita selalu mendengar tentang minyak ikan, tapi sejauh mana kita mengetahuinya? Adakah kita mengetahui manfaat minyak ikan kepada kesihatan kita? Entry kali ni saya akan menerangkan tentang manfaat minyak ikan kepada tubuh kita yang sangat luar biasa.

Apa Manfaat Omega 3??

1. Manfaat minyak ikan Omega 3 untuk fungsi otak sangat banyak. Jika anda seorang mudah lupa, maka minyak ikan Omega 3 sangat sesuai untuk anda. Ia berperanan penting untuk perkembangan sel membran otak. Kajian menunjukkan bahawa minyak ikan omega 3 membantu perkembangan otak dan memori untuk orang dewasa dan kanak-kanak.


Manfaat Minyak Ikan Omega-3


2. Minyak ikan Omega 3 membantu menurunkan kadar kolesterol dalam tubuh. Kajian membuktikan pengambilan ikan yang kaya dengan omega 3 atau supplemen minyak ikan secara teratur, membantu meningkatkan kolesterol baik dan menurunkan kadar trigliserida (lemak dalam darah).

3. Omega 3 merupakan komponen utama retina. Jadi, omega 3 baik untuk kesihatan mata dan penglihatan secara umumnya.

4. Penelitian menunjukkan bahawa Omega 3 dapat mencegah penyakit jantung dan penyakit laiin yang berkaitan dengan jantung. Ini kerana Omega 3 mengurangkan risiko aritma (degupan jantung tidak normal) dan tekanan darah tinggi. Jadi, Omega 3 sangat baik untuk kesihatan jantung.

5. Omega 3 juga membantu untuk mengurangkan stress atau tekanan. Omega 3 membantu meringkan stress ringan.

6. Omega 3 juga membantu mengelakkan daripada risiko pembekuan darah.Omega 3 mempunyai sifat anti-koagulan yang mempengaruhi trombosit untuk membekukan darah. Jadi,Omega 3 membantu melancarkan peredaran darah dan menghindari pembuluh darah daripada tersumbat.

7. Omega 3 memiliki sifat anti-inflamasi (anti keradangan). Ia sangat bermanfaat untuk penyakit asma, eczema dan radang sendi.

8. Omega 3 baik untuk kesihatan ibu hamil. Ia terbukti bermanfaat untuk perkembangan fizikal dan mental bayi.

9. Omega 3 dapat mencegah penyakit Alzheimer.

10. Omega 3 dapat mengurangkan ketidak selesaan ketika haid. Omega 3 terbahagi kepada 2 iaitu DHA dan EPA yang membantu mengurangkan paras prostagladin. Kontraksi rahim dan kekejangan otot terjadi apabila paras prostagladin semakin tinggi.

11. Satu kajian menunjukkan bahawa Omega 3 membantu menurunkan kadar trigliserida dan apoprotein dan mempunyai 0% kepada kawalan glisemik yang bermanfaat untuk pesakit diabetes.

12. Omega 3 berperanan meningkatkan kadar penyerapan vitamin larut lemak (vitamin A, D, E, K). Vitamin tersebut sangat diperlukan oleh tubuh badan kita untuk melawan infeksi dan pelbagai penyakit.

13. Omega 3 amat disarankan untuk penyakit allergic.


Tanda kekurangan Omega 3 :
  • Sakit sendi
  • Kulit kering atau gatal
  • Tertekan atau stress
  • Rambut atau kuku rapuh


Apa Shaklee boleh bantu??

Manfaat Minyak Ikan Omega-3

Omega Guard Shaklee merupakan supplemen kesihatan yang mengandungi minyak ikan yang kaya dengan Omega 3. Ia membantu dalam memberi manfaat seperti yang telah saya tulis di atas.
Jika berminat untuk membuat belian, anda boleh klik butang di bawah. 


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIANSekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :

Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015