5 May 2015

Punca dan Cara Mengatasi Kentut Vagina

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.


punca dan cara mengatasi kentut vagina


Sejak akhir-akhir ni, terdengar ramai kaum ibu yang menceritakan tentang kentut vagina. Kentut vagina? Apa tu? Bagi remaja yang tidak pernah mengalaminya, pasti memikirkan yang ianya hanya perkara yang remeh. Tetapi, bagi wanita yang mengalaminya (sudah berkahwin dan melahirkan anak), pasti pernah melaluinya. 

Apa itu Kentut Vagina?

Kentut vagina atau kentut faraj ini merupakan satu keadaan di mana alat kemaluan wanita atau faraj mengeluarkan angin dan bunyi seperti kentut biasa. Kentut vagina terjadi apabila udara terperangkap di dalam faraj. Udara yang terperangkap dalam faraj sebenarnya udara yang berada di sekeliling yang masuk ke dalam faraj. 

Keadaan ini biasanya berlaku selepas atau semasa mengadakan hubungan seks dengan pasangan anda. Ia juga selalunya terjadi kepada wanita yang sudah menopouse.

Kentut vagina terjadi boleh juga disebabkan otot-otot yang lemah di sekitar vagina yang mampu menyebabkan pengudaraan angin keluar masuk ke dalam vagina ketika melakukan apa-apa sahaja aktiviti harian.

Kentut vagina tidak berbau seperti kentut dubur. Jika kentut vagina mengeluarkan bau seperti kentut dubur, ini berkemungkinan besar vagina atau faraj anda dijangkiti kuman atau mikroorganisma yang menyebabkan ia berbau.


Bagaimana cara mengatasi kentut vagina??

  • Selepas tempoh 100 hari selepas berpantang merupakan masa sesuai untuk pasangan suami isteri untuk melakukan hubungan intim untuk mengelakkan faraj longgar.
  • Menggunakan seluar dalam yang tidak terlalu longgar dan tidak terlalu ketat. Cukup untuk ada peredaran udara sudah mencukupi.
  • Mengamalkan senaman kagel atau lebih dikenali sebagai senaman kemutan untuk memperkuatkan otot di sekitar alat sulit.
  • Menggunakan pencuci alat sulit wanita yang sesuai
  • Sentiasa memastikan kebersihan alat sulit. Cuci dan bersihkan alat sulit supaya tidak selalu lembap. 

Bagaimana Supplemen Shaklee membantu untuk mengatasi masalah kentut faraj?

Jika anda tercari-cari supplemen yang selamat dan semulajadi untuk diamalkan untuk mengatasi masalah kentut vagina, supplemen Shaklee sangat membantu dan anda disarankan untuk menggunakan supplemen :

Punca dan Cara Mengatasi Kentut Vagina

Alfalfa Complex
Ia merupakan raja tumbuhan dan bertindak seperti kacip fatimah yang membantu untuk mengetatkan faraj. Selain itu, ia juga membantu untuk menghilangkan masalah keputihan, bertindak sebagai anti-bau dan bantu menghangatkan hubungan intim suami isteri. Punca dan Cara Mengatasi Kentut Vagina

GLA Complex
GLA Shaklee ini sangat baik untuk wanita kerana ia membantu untuk menstabilkan hormon, melancarkan pengeluaran darah nifas, menjadi pelincir semasa melakukan hubungan intim dan membantu mencantikkan kulit yang cantik.KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :

Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015