12 Jun 2015

5 Tips Hilangkan Sakit Badan Ibu Hamil dan Ibu Menyusu

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com

Dari awal tempoh kehamilan sehingga tempoh kita menyusukan bayi, kita pasti akan merasa sakit-sakit badan ni. Semasa tempoh kehamilan, kita jadi sakit belakang tu sebab tulang belakang kita terpaksa menampung berat badan yang berlebihan. Selepas melahirkan, maka kita akan menyusukan anak pula. Ketika menyusukan anak, yang menjadikan kita sakit badan tu sebab postur yang salah ketika menyusukan bayi. Sakit badan ni akan dirasai sebaik kita bangun dari tidur.

Ada seorang ibu ni pun mengalami masalah yang sama. Sakit badan sampai tak mampu nak dukung anknya walaupun berat anak itu hanya beberapa kilogram sahaja. Jom kita sama-sama tengok macam mana ibu ni menyelesaikan masalahnya yang mungkin akan membantu ibu-ibu lain juga. 





Okay, jadi saya akan share 5 tips hilangkan sakit badan ibu hamil dan ibu menyusu. Maka, ibu-ibu bolehlah gunakan tips yang akan saya kongsikan ni ye.
5 tips hilangkan sakit badan ibu hamil dan menyusu

Cara Hilangkan Sakit Belakang :

1. Berurut

Berurut boleh melegakan sakit belakang kerana ianya membantu untuk merangsang perjalanan darah yang betul. Untuk ibu hamil, berurut boleh tapi bukan di bahagian perut ye. Lagi senang kalau suami kita sendiri yang tolong urutkan.


2. Minyak kelapa dara

Seperti yang kita sedia maklum, minyak kelapa dara mempunyai banyak khasiatnya. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kekejangan serta keletihan pada otot. Selain itu, ia juga membantu penyerapan nutrien dan mineral dalam tubuh kita jika kita rasa sakit badan.

3. Cuka Epal ( Apple Cider Vinegar - ACV )

Kandungan asid yang terdapat dalam ACV terbukti mampu menenangkan kulit dan otot kita. Selain itu, ACV membekalkan mineral yang sangat hebat untuk badan dan membantu mengatasi masalah sakit badan dan kekejangan otot.

4. Rehat yang secukupnya

Kadangkala kita perlu melarikan diri seketika daripada tugas harian kita. Ambil masa untuk berehat. Bunyi seperti mustahil, tapi dengan bantuan suami dan orang sekeliling, semuanya akan menjadi kenyataan.

5. Supplement

Pengambilan supplement semasa hamil dan menyusukan bayi memang sangat membantu. Anda boleh cuba mengambil Set Hamil Cergas Bertenaga dan Set Menyusu untuk menghilangkan sakit-sakit badan tu.

Apa-apa pun, ibu-ibu jangan cepat sangat melatah. Walaupun ibu-ibu alami sakit-sakit badan sepanjang tempoh kehamilan, ganjaran yang Allah bagi sangat banyak dan lumayan. Sebaiknya, ibu-ibu bersyukur kerana tidak semua orang di beri rezeki untuk merasai tempoh mengandung dan menyusukan anak.

Jika ada ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan seperti susu kering, lemah dan lesu ketika hamil dan menyusu. Anda boleh klik link di bawah untuk membeli set hamil dan set menyusu untuk menjadi lebih sihat dan bertenaga seperti kebiasaannya.

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI SET HAMIL CERGAS BERTENAGA



KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI SET MENYUSU



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :





Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976


8 Cara Hilangkan Sakit Kepala Secara Semulajadi


" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015