22 Sep 2015

Cara Merawat Eczema Bayi Sebelum Luka Melarat

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com.

Pasti anda mula runsing sebab anak anda tiba-tiba diserang eczema? Pasti anda sedang tercari-cari cara merawat eczema bayi dengan pantas sebelum ianya melarat. Sebagai seorang ibu, saya faham perasaan anda kerana anak saya juga merupakan pesakit eczema sejak berumur 6 bulan lagi. 

Memang sedih bila saya tengok anak saya susah mahu tidur dan asyik merengek sahaja. Hati ibu mana yang tak sedih kan?

Bila naik eczema, mestilah kulit akan merasa gatal dan memedihkan. Keadaan akan jadi lebih teruk jika cuaca panas. Mesti la sedihkan. Anak demam sikit pun kita dah susah hati, inikan pulak dah luka-luka.



cara merawat eczema bayi sebelum luka melarat

Cara Merawat Eczema Bayi sebelum Luka Melarat Secara Semulajadi


Ketika anak saya di sahkan kena eczema, saya tidak mengenali Shaklee lagi. Saya gunakan pelbagai jenis krim sapu untuk melegakan kegatalan ketika eczema menyerang. 

Beratus ringgit saya dan suami berhabis semata-mata untuk mencari krim yang sesuai untuk melegakan eczema anak. Ada orang cakap pakai krim mahal mesti okay! Jangan cakap la harga, daripada yang murah sampai la yang paling mahal kami beli. Tapi kesannya tetap mengecewakan.

Sampai la satu detik saya kenal dengan Shaklee. Pada mulanya join Shaklee secara suka-suka je. Tapi, lama-lama saya dapat tau yang Shaklee ada krim dan supplemen untuk merawat eczema ni. 

Alhamdulillah, eczema anak saya makin berkurang selepas menggunakan produk Shaklee. Memang berbaloi sebab harganya pun tak mahal. Jom saya kenalkan dengan produk yang ada untuk eczema.

Set Eczema Shaklee

Set untuk merawat eczema Shaklee mengandungi 3 produk :

1. Herbal Blend

Krim yang saya katakan tadi adalah Herbal blend. Herbal blend ni memang best. Krim ni boleh melegakan gatal-gatal dan rasa pedih. Krim ni sejuk je.

Kat rumah, krim ni memang penyelamat untuk kami sekeluarga. Fungsinya dah macam "First Aid Kit" dah.

2. Omega Guard.

Bila cakap omega guard je, confirm orang akan ingat minyak ikan punya. Sebenarnya fungsi Omega Guard Shaklee ni adalah untuk melembapkan kulit. 

Anak yang eczema ni, kulitnya tak boleh terlalu kering. Kalau terlalu kering, kulit mereka akan rasa gatal dan lebih parah lagi akan menjadi luka.

3. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ni pula fungsinya untuk membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila eczema menyerang, sel kulit akan menjadi rosak. Jadi, ESP membantu mempercepatkan penghasilan sel kulit yang baru dan cantik. 

ESP ni, kalau anak masih menyusu, cukup la kalau ibu sahaja yang minum. Nanti effectnya, bukan anak je yang makin baik eczema, kulit ibu akan jadi lebih cantik dan gebus. 

Kalau anda dah tak tahan nak tengok anak anda asyik tergaru-garu dan merengek sebab eczema nya makin melarat, boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi percuma. Selain itu, anda juga boleh membeli secara atas talian dengan menekan butang di bawah.


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN





Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976





" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015