12 Oct 2015

Keajaiban dan Kelebihan Elderberry dalam Vivix Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com.

Pada entry yang sebelum ni, saya ada share mengenai kelebihan anggur muscadine dan purple carrot yang menjadi salah satu ramuan utama dalam supplemen paling eksklusif Shaklee yang diberi nama Vivix.

Jadi, hari ini pula saya akan share mengenai keajaiban dan kelebihan elderberry (sambucus niagra) yang juga merupakan bahan utama yang terkandung di dalam Vivix Shaklee.


keajaiban dan kelebihan elderberry dalam vivix shakleeApa itu Elderberry?

Secara umumnya, elderberry ni tergolong dalam golongan berry. Cuma, elderberry ni boleh dikategorikan berry yang paling eksklusif dan ianya kaya dengan polyphenol

Elderberry terbukti berkesan dalam mengubati simptom flu terutama sekali infuenza B. Selain itu, ia juga kaya dengan flavonoids yang merupakan anti-oksidan yang kuat yang membantu menguatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia.

Kelebihan Elderberry (Sambucus Niagra)

1) Mengandungi flavonoids

Flavonoids mempunyai ciri anti-oksidan yang tinggi yang membantu mengukuhkan sistem imunisasi tubuh manusia supaya tidak mudah terkena jangkitan bakteria dan virus.

2) Anti-radang (anti-inflammatory)

  • Membantu mengurangkan simptom sakit otot, demam dan penyakit yang berkaitan dengan selsema atau influenza.
  • Membantu merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi koletserol LDL yang boleh menyebabkan manusia terkena penyakit kardiovaskular.
  • Ia juga mampu mengurangkan tekanan atau stress, memperbaiki penglihatan dan memperbaiki masalah penghadaman.
3) Jus Elderberry

Menurut kajian yang dilaporkan di dalam The Journal of International Medical Research, pesakit yang diberikan jus buah elderberry sembuh daripada penyakit selsema selepas 3 hari pengambilan jus elderberry jika ingin di bandingkan pesakit yang mengambil ubat selsema yang hanya akan sembuh selepas 7 hari pengambilan ubat secara konsisten.


Cara untuk dapatkan khasiat elderberry dengan mudah

Shaklee sangat peka dengan keadaan kesihatan masyarakat. Jadi, Shaklee mengambil pendekatan untuk mengeluarkan supplemen yang mengandungi khasiat buah elderberry ini supaya mudah digunakan oleh masyarakat. Supplemen yang dihasilkan dalam bentuk cecair yang mudah untuk di minum itu diberikan nama Vivix.


keajaiban dan kelebihan elderberry dalam vivix shaklee


Anda sudah jatuh cinta dengan Vivix selepas mengetahui betapa eksklusifnya bahan yang digunakan untuk menghasilkannya? Ingin mendapatkannya dengan pantas? Sudah tentu boleh! Anda boleh membelinya secara atas talian (online) dengan menekan butang "Beli sekarang" di bawah.


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIAN


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :
Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook "
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015