10 Oct 2015

Kehebatan Anggur Muscadine Dalam Vivix

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera buat pembaca Riznina.com.

Masa mula-mula saya mengenali Vivix, terlalu banyak vocabulary yang bagi saya agak complicated seperti resveratrol, polyphenol, Advanced Glycation End Product dan banyak lagi! 

Oleh kerana Vivix ni terlalu banyak term-term yang bagi saya agak cmplicated ini lah yang menjadikan Vivix supplemen paling premium jika nak di bandingkan dengan produk Shaklee yang lain. Pada entry terdahulu, saya ada menceritakan mengenai kelebihan purple carrot yang juga merupakan salah satu ramuan utama yang terdapat di dalam Vivix.

Hari ini, saya nak ceritakan pula mengenai kehebatan anggur muscadine atau anggur muskat yang terdapat dalam Vivix. 

kehebatan anggur muscadine dalam vivix


Seperti yang kita tahu, anggur ni terdiri daripada beberapa jenis anggur seperti anggur hijau, anggur merah, anggur hitam dan juga anggur muscadine (anggur muskat). Anggur juga merupakan sejenis buah yang mempunyai banyak khasiat dan kehebatannya yang tersendiri.

Dalam Al-Quran juga ada menyebut mengenai buah anggur sebanyak 6 kali. Ia juga merupakan buah yang di bawa di dalam bahtera Nabi Nuh A.S. 

Antara Kehebatan dan Kelebihan Anggur muscadine :

1) Anggur muscadine ialah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (extra satu kromosom daripada anggur lain), dan kerana pasangan tambahan kromosom, ia mengandungi lebih banyak manfaat pada kesihatan manusia jika nak di bandingkan dengan anggur-anggur yang lain.

2) Saiz anggur muscadine juga jauh lebih besar (5cm diameter) jika nak dibandingkan dengan anggur yang lain. Oleh disebabkan itu, anggur muscadine mengandungi kandungan polyphenol dan resveratrol yang lebih banyak. 

3) Asid allegik yang terkandung di dalam anggur muscadine juga mempunyai peranan untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser dan juga menjadi anti-virus dan anti-bakteria yang baik. 

4) Kandungan polyphenol yang terdapat di dalam anggur muscadine, 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat di dalam wain merah.

5) Anggur muscadine mengandungi flavonoid yang sangat sihat dan baik untuk tubuh manusia.

6) Ia juga mempunyai 6 kali ganda kandungan resveratrol lebih tinggi daripada anggur merah yang selalu kita makan. 

Kebaikan polyphenol yang terdapat di dalam anggur muscadine ;

  • Anti-penuaan
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Anti-kanser
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Mengurangkan komplikasi diabetes
  • Mengurangkan risiko penyakit lelah dan bronkitis


Cara mudah untuk dapatkan khasiat anggur muscadine

Shaklee telah menyediakan kemudahan untuk individu yang sangat teruja untuk mendapatkan khasiat hebat anggur muscadine ini dalam bentuk supplemen yang di beri nama Vivix. Vivix merupakan supplemen di dalam bentuk cecair yang boleh di minum.

Kehebatan anggur muscadine dalam vivix shaklee


Banyak kajian telah di jalankan pada Vivix sebelum ia di pasarkan pada pengguna. Kandungan resveratrol yang ada dalam anggur muscadine yang terbukuti berkesan merawat penyakit kencing manis, darah tinggi, kanser dan alzheimer.

Selain itu, kandungan resveratrol yang terdapat dalam Vivix menjadikan penggunanya merasai 25 tahun lebih muda daripada usia sebenar!

Tak sabar nak cuba Vivix? Hubungi saya di nombor yang tertera atau anda juga boleh membeli secara online.


KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT BELIANSekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan mengenai rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian :Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/Whatsapp/Wechat/SMS : 019-2212976

" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook "
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015