8 Sep 2016

Disclaimer

" A dietary supplement, also known as food supplement or nutritional supplement, is a preparation intended to supplement the diet and provide nutrients, such as vitamins, minerals, fiber fatty acids, or amino acids, that may be missing or may not be consumed in sufficient quantities in a person's diet."


  1. Maklumat yang diberikan adalah untuk tujuan pendidikan dan komunikasi sahaja dan ia tidak boleh ditafsirkan sebagai nasihat perubatan peribadi.
  2. Riznina(dot)com tidak memberi apa-apa jaminan pada ketepatan, keberkesanan, kefungsian, kegunaan atau jaminan lain pada kandungan yang terdapat dalam ruang ini.
  3. Riznina(dot)com menafikan semua tanggungjawab bagi mana-mana kerugian, kerosakan pada harta benda atau kecederaan peribadi yang dialami secara langsung atau tidak langsung daripada pergantungan ke atas maklumat tersebut.
  4. Segala produk yang di ulas di dalam blog ini adalah mengikut pengetahuan, pembacaan, pengalaman dan testimonial dari pengguna-pengguna Shaklee yang lain.  Jika pembaca membelinya, ia adalah sepenuhnya di atas keputusan pembeli. Namun, setiap kesan kepada pengguna adalah berbeza antara satu pengguna dengan pengguna yang lain mengikut kesihatan dan keadaan setiap pengguna.
  5. Pengguna disyorkan untuk merujuk kepada doktor anda dahulu untuk mengetahui adakah ianya sesuai dengan sejarah dan keputusan terkini keadaan kesihatan anda.
  6. Keutamaan haruslah diberikan kepada keputusan doktor yang merawat anda berbanding cadangan penulis di dalam blog ini kerana doktor anda lebih mengetahui tahap kesihatan anda berbanding penulis blog ini. 
  7. Tidak di jamin bahawa artikel di dalam blog ini akan memberikan hasil sepertimana yang dinyatakan kerana terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kesannya. Sebarang artikel di dalam blog ini boleh disiarkan dengan pengetahuan dan kebenaran dari penulis blog ini. 
  8. Disclaimer ini akan diupdate dari masa ke semasa.

Tarikh update : 8 September 2016
Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015