12 Feb 2018

Shaklee Baby : Produk Penjagaan Bayi yang Organik, Semulajadi dan Selamat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca Riznina(dot)com.

Lama betul tak update blog ni. Memang mood pasang surut sekarang dan fokus ke Facebook dan Instagram je. Jadi, pada entry kalini, Yana nak cerita mengenai produk terbaru untuk penjagaan bayi daripada Shaklee Malaysia.

Sejak anak yang ketiga lahir dan mempunyai eczema, maka memang banyaklah produk penjagaan bayi yang kami try-and-error pelbagai jenama produk penjagaan bayi organik yang lain sebab masa tu Shaklee tak ada lagi keluarkan Set Shaklee Baby ni. Set Shaklee Baby ni dijamin bebas paraben dan SLS yang bahaya untuk kulit.

 Antara produk yang kami dah try ialah Cetaphil, Sebamed, dan yang paling serasi ialah Mikkae Head-to-Toe Baby Wash. Ada banyak lagi sebenarnya yang dicuba selepas beberapa siri kegagalan berlaku sebenarnya (kulit anak makin merah lepas cuba produk yang tak berapa sesuai).

Set Penjagaan Bayi Shaklee Baby

Jadi, lepas dapat tau yang Shaklee bawak masuk set penjagaan bayi yang dijamin organik, selamat dan Semulajadi ni, memang Ummi Yana suka yakmat lah. Rasa macam nak melompat-lompat sebab happy sangat.

Tapi, Shaklee hanya bawa masuk 3 produk sahaja tau. Walaupun 3 sahaja, Ummi Yana tetap bahagia dan happy tau. Okay, 3 produk yang Shaklee bawa masuk iaitu :

(1) Shaklee Baby Gentle Wash 

Shaklee Baby Gentle Wash diformulasi khas untuk membersihkan kulit secara lembut dan efektif. Ia juga telah diuji secara klinikal boleh digunakan untuk baby atau kanak-kanak yang mempunyai kulit sensitif. 



Shaklee Baby Gentle Wash kaya dengan ekstrak oat, aloe organik dan minyak zaitun yang berfungsi untuk membersihkan kulit dengan lembut. Chamomile juga sudah diketahui fungsinya untuk memberikan rasa tenang kepada yang memakainya. Ianya mudah dibilas dan mempunyai pH yang seimbang.


(2) Shaklee Baby Massage Oil

Shaklee Baby Massage Oil merupakan minyak urut yang sempurna dan sangat lembut untuk membuat urutan bayi. Urutan bayi tu penting tau. Ia dapat mengeratkan lagi hubungan antara ibu dan anak.


M
Menurut kajian, urutan dapat membantu untuk menenangkan bayi, membaiki pencernaan bayi dan memperbaiki paten tidur bayi.

Minyak urut Shaklee Baby ni memang istimewa kerana menggunakan 99% bahan semulajadi dan organik. Gabungan istimewa minyak organik dan essential oil untuk melembapkan kulit dengan lembut. Campuran essential oil Lavender dan Chamomile memberikan efek menenagkan.


(3) Shaklee Baby Soothing Lotion

Shaklee Baby Soothing Lotion berfungsi untuk memastikankulit bayi kekal lembut dan lembap. Ia juga telah diuji secara klinikal sesuai untuk kulit sensitif. Bukan baby yang ada kulit sensitif je tau yang boleh pakai. Kanak-kanak dan orang dewasa yang ada kulit sensiif pun boleh pakai tau.





Aloe dan bahan organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan Kelapa memang membantu untuk melembapkan kulit dan membekalkan nutrien kepada kulit. Essential oil seperti Lavender, Rosemary, Chamomile dan Vanilla Fruit bantu untuk memberikan efek tenang. Jangan risau, lotion ni tak melekit tau. :)

Boleh dikatakan Set Shaklee Baby ni memang Set penjagaan bayi yang terbaik kerana menggunakan bahan organik dan semulajadi sahaja tau. Bebas paraben dan SLS. Memang pilhan terbaik untuk ibu bapa. 




Set Shaklee Baby ni memang Shaklee buat menggunakan bahan-bahan organik yang premium la. Kualiti premium setanding harganya tau.

Kalau anda memang menggunakan produk penjagaan bayi yang organik, atau ada anak yang memang ada eczema, bolehlah cuba set Shaklee Baby ni. Almaklumlah, anak eczema ni memang tak boleh pakai sabun dan lotion biasa-biasa. Kena pakai yang betul-betul organik, lembut dan yang paling penting selamat.


Nama : Diyana Isa
Shaklee ID : 962568
Email : Riznina1014@gmail.com
Call/ SMS / Whatsapp : 019-221 2976





" Ingin menjana 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan yang lumayan! Pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke dalam group eksklusif kami di Facebook."  





Elegant Rose - Working In Background
Copyright to RIZNINA.COM
Designed by UMIESUEstudio 2015